"Relativizaciji" sa Ljiljanom Smajlović: Gost Vule Žurić

U danima posle izbora i ja sam se, koliko god mi je to bilo tragikomično i ličilo na novu verziju Sterijinih "Rodoljubaca" spojenom s "Top-listom nadrealista", ipak osetio da više pripadam "bosančugama", da su mi bliskiji, kaže književnik

U 60. epizodi emisije "Relativizacija", Ljiljana Smajlović razgovarala je s književnikom Vuletom Žurićem, nagrađivanim i prevođenim autorom romana, priča, piscem radio-drama i filmskih scenarija o samozvanim "pravim" Beograđanima, s Dorćola i Vračara, i "bosančugama" i "bosančerosima" koje je "krug dvojke" optužio da su prekrojili izbornu volju žitelja srpske prestonice, to jest, o oko 7.000 glasača iz Republike Srpske koji su, koristeći svoje zakonsko pravo, glasali na parlamentarnim izborima u Srbiji.

Budući da je rođen u Sarajevu, te se nastanio u Srbiji nakon početka građanskog rata u BiH, sagovornik Ljiljane Smajlović istakao je da se ovo ne dešava prvi put. Već danas vrlo je lako uz pomoć mobilnih telefona dospeti u žižu javnosti. Na taj način, kako je rekao, nastaju lažne vesti kojima se stvara slika da se radi o javnom mnjenju, a ne mišljenju tek dela stanovništva.

Opširnije pročitajte ovde.