Šta su Rusi zaplenili u Avdejevki: Američka tehnika iz Vijetnamskog rata i britansko oružje

Pripadnici Oružanih snaga Rusije su pokazali trofeje osvojene kod Avdejevke – američki oklopni transporter M113, britanski "pincgauer" i turski oklopni automobil "kirpi"

Ruski vojnici grupe trupa Centar su tokom napada na Avdejevku zaplenili stranu ratnu opremu, uključujući američki oklopni transporter M113, kao i turska i britanska oklopna vozila, javio je dopisnik "RIA Novosti" i podelio snimak trofeja.

"Ovo je jedan od najpopularnijih oklopnih transportera američke vojske, koji je korišćen tokom rata u Vijetnamu. Oružanim snagama Ukrajine isporučena je prilično velika serija. Ovaj model je značajan po tome što je i transport za minobacač kalibra 120 mm", rekao je zamenik komandanta bataljona za naoružanje sa kodnim imenom Rotor, predstavljajući M113.

Vozilo nije oštećeno, u dobrom je tehničkom stanju, ocenio je i pojasnio da je oprema jednostavno napuštena i praktično netaknuta vatrom.

Ali to nije sve, borci grupe Centar su se, demonstrirajući zarobljene trofeje, provozali turskim oklopnim automobilom "kirpi" koji je nekada bio na raspolaganju Oružanim snagama Ukrajine.

Još jedan trofej koji je ruska vojska osvojila kod Avdejevke je britansko oklopno terensko vozilo "pincgauer vektor 718" sa rasporedom točkova šest puta šest.

Više o "ulovu" ruskih vojnika pročitajte ovde.