Otvoreni "Dani porodice" u Beogradu: Trajaće do 15 juna

Na svečanom otvaranju nastupila je muzička porodica Božić, hor hrama Svetog Save, KUD " Dimitrije Koturović", ansambl "Beli anđeo" i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas manifestaciju "Dani porodice" na Trgu republike u Beogradu, koja će trajati naredna dva meseca - do 15. juna i istakao da je cilj ove manifestacije promocija porodice i tradicije.

"Veoma sam srećan što po drugi put imam priliku da otvorim 'Dane porodice'. Prošle godine, smo ovu manifestaciju označili kao manifestaciju od posebnog značaja. Ona je tada trajala samo jedan vikend. Ove godine trajaće dva meseca", reko je Šapić.

Najavljeno je da će biti više od 50 festivala, brojne sportske aktivnosti, programi posvećeni video igrama, muzici, veliki luna park na Kalemegdanu, više od 100 koncerata klasične džez, bluz, pop i rok muzike, više od 50 bioskopskih projekcija na otvorenom na dve lokacije, više od 30 pozorišnih predstava na otvorenom.

Biće i više od 350 muzičkih izvođača, više od 50 uličnih zabavljača, više od 40 plesača, 100 likovnih umetnika, kao i kulturno-umetnička društva koja dolaze iz čitave Srbije.

VV inauguration
banner