Ekonomija

Gasprom: Izvoz gasa u Kinu može da dostigne nivo ranijeg izvoza u zapadnu Evropu

U narednim godinama "Gaspromov" izvoz u Kinu iznosiće 48 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a uzimajući u obzir i tranzitni gasovod kroz Mongoliju – oko 100 milijardi kubnih metara gasa godišnje, najavio je šef "Gasproma" Aleksej Miler
Gasprom: Izvoz gasa u Kinu može da dostigne nivo ranijeg izvoza u zapadnu Evropuwww.globallookpress.com © Serguei Fomine

Obim izvoza gasa u Kinu, preko gasovoda, u bliskoj budućnosti može da dostigne nivo ranijeg izvoza u zapadnu Evropu, izjavio je šef "Gasproma" Aleksej Miler. Video-snimak sa ovom izjavom je danas objavljen na Telegram kanalu novinara Pavela Zarubina, prenosi "Komersant".

"Gasprom" je 2022. izvezao oko 85 milijardi kubnih metara gasa u evropske zemlje i 15,5 milijardi kubnih metara u Kinu preko gasovoda "Snaga Sibira".

Aleksej Miler je rekao da će u narednim godinama "Gaspromov" izvoz u Kinu iznositi 48 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a uzimajući u obzir i tranzitni gasovod kroz Mongoliju – oko 100 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

image