Kultura

Ništa od Bikovića u "Belom lotosu": Rezultat kampanje protiv mene je trijumf besmisla

Srpski glumac je podsetio da je sa 11 godina dane i noći provodio u skloništu, dok su bombardovani Srbija i Beograd, istakavši da takvu pustoš nikad nikome ne bi poželeo
Ništa od Bikovića u "Belom lotosu": Rezultat kampanje protiv mene je trijumf besmisla© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Posle hajke koja je pokrenuta na glumca Miloša Bikovića, najpre od ukrajinskog ministarstva inostranih poslova a potom i britanskih medija, zbog činjenice da je, kako tvrdi Kijev, "osoba koja podržava genocid i krši međunarodno pravo" izabrana da igra u seriji "Beli lotos", srpski glumac neće biti u ekipi treće sezone serije u produkciji HBO.

"Počastvovan sam što sam izabran da budem deo ′Belog lotosa′, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet", oglasio se Biković na Instagramu, dodavši da se protiv njega vodi ciljana kampanja, koja baca senku na suštinu umetničke slobode, te da je rezultat takvog narativa trijumf besmisla i poraz umetnosti.

U objavi na pomenutoj društvenoj mreži Biković je podsetio da je odrastao u zemlji razorenoj ratom, da je sa 11 godina dane i noći provodio u skloništu, dok su bombardovani Srbija i Beograd, istakavši da takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo.

"Želim da zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni", zaključio je srpski glumac.

image