Kultura

Za Kosovo i Metohiju: Veče srpske tradicije u Ruskom domu

Događaj u organizaciji Srpske omladine za Kosmet treba da skrene pažnju javnosti za značaj KiM za identitet srpskog naroda
Za Kosovo i Metohiju: Veče srpske tradicije u Ruskom domu© Руски дом у Београду

Manifestacija kulturno-obrazovnog karaktera "Veče srpske tradicije" u Ruskom domu u Beogradu biće održana u utorak, 27. februara, s početkom u 18 časova.

Događaj organizuje humanitarna organizacija Srpska omladina za Kosmet u želji da skrene pažnju javnosti, pre svega mladih ljudi, na značaj Kosova i Metohije za duhovni, kulturni, nacionalni i državni identitet srpskog naroda.

Najlepše srpske tradicionalne i duhovne pesme izvešće etno pojac Andrej Mihajlović, mladi harmonikaši s Kosova i Metohije Jovan i Nikola Stojković, etno grupa "Zlatnik", etno pojac Jovana Novaković i muzički sastav "Metoh".

Program će upotpuniti nastup članova Akademskog kulturno-umetničkog društva "Ivo Lola Ribar" iz Beograda, koji će publici predstaviti nasleđe Srbije u oblasti folklornog stvaralaštva.

Ovo je još jedna u nizu manifestacija Srpske omladina za Kosmet koju ova humanitarna organizacija realizuje u saradnji s Ruskim domom.

image