Magazin

Pozdrav Suncu - Mesečni horoskop za avgust 2023.godine

Avgust je uvek mesec borbe za svoje mesto pod Suncem. Lav kao najudaljeniji znak od Vodolije, svo to bratstvo i ravnopravnost čak ne prepoznaje kao realnost, eventualno priznaje kao ljudsku utopiju. Jer mora biti reda. A gde je reda mora biti hijerarhije, a gde je hijerarhija tu su i privilegije. Uvek će zato biti važnih i manje važnih država, naroda, ljudi. Surovo je Sunce uvek, na sanskritu se i zove 'Surja' pa bar da za početak svi uradimo jedan Surja Namaskar (Pozdrav Suncu) i krenemo.
Pozdrav Suncu - Mesečni horoskop za avgust 2023.godine© unsplash / Jeremy Bishop

Nema sumnje da je era Vodolije prilično uticala na trenutnu bipolarnost sveta. Već su nam se probudile odavno ganglije koje reaguju na tuđe sudbine, pokazujemo empatiju, brinemo ne samo o ljudima već i o prirodi i životinjama, spremni smo da pomažemo, da se solidarišemo, da sebe u drugi plan stavljamo kad procenimo da nije umesno hvaliti se, slaviti svoj život dok neko nema ni za hleb ili je u nekim drugim mukama. No, tek je zaista malo onih koji bi svoj život olako rasuli, potrošili na druge ili ga se lako odrekli. Jednakost ne podrazumeva važnost niti privilegije. A privilegije znamo svi, i te kako prijaju.

Možda je to prijatelj koji ima kuću na primorju pa eto vas kao i svake godine tamo, možda je to poznanik koji vam sada rešava neku papirologiju i to samo zato da se ne cimate po vrućini. Možda je vaša privilegija već rođenjem data i jasno vam je da živite mnogo boljim standardom od većine. Možda je privilegija skupo školovanje koje ćete priuštiti svojoj deci pa iako ste zagovornik jednakosti i ravnopravnosti nije baš da ste i u svom životu praktičar istog. E tu dolazimo do principa Sunca koje se neće ljutiti ako sebi hoćemo da damo ono što mislimo da je najbolje. Kada umemo da se poslužimo sa trpeze koju nam pruža život, za razliku od Uranovskih tipova ljudi koji na to ne reaguju jer im je njihova samodovoljnost i nezavisnost zaista kapital od kojeg žive. Oni prosto postaju vitalniji što više odbiju negde smatrajući da su već rođenjem dobili razne druge maksimume, normalnom čoveku često neprimetne. Kao što je genijalnost ili nepredvidivi život koji žive bez straha, naklonost sveta koji ih voli jer su neposredni i ne osećaju socijalne prepreke kao ostali. No, takvih je, kažem, u principu mnogo manje nego što nam izgleda kad odemo na socijalne mreže.

Kako će Sunce biti u izazovnim aspektima od Jupitera i Urana, nema sumnje da ćemo u avgustu biti prozvani da uvidimo šta je to što nam je trenutno najvažnije za budućnost. Sunce kao princip reda ne odnosi se samo na red u odnosima ili u kući. To je i urednost, Sunce je tačno poput časovnika i iz ove perspektive to je vreme po kome znamo kad se seje a kad žanje, kad se završavaju škole a kad se rađaju deca. Da smo živeli samo po Suncu deca bi se i dalje rađala na vreme. Uran je pomerio te biološke satnice ali je morao paralelno i da izmisli nove veštačke načine da bi to tako moglo (IVF, surogat majke, donacija sperme i sl.) Nije nepoznato da je ključna reč za Lavove (čiji je mesec avgust) "imati plan". Planovi su važni. Organizacija je važna kao i prioriteti.

Zato je sada dobar period da se uozbiljimo, napravimo plan i preduzmemo šta je potrebno ako mislimo da trijumfujemo. Odlaganja, prokrastinacija i slično nisu na talonu. Iz Sunčeve percepcije to su samo izgovori, a Sunce ne pregovara sa onima koji nalaze izgovore. Baš kao na razgovoru za posao. Odmah ste odbijeni jer ste tražili nov termin za intervju. Da li ti je stalo ili se samo igraš? Da li ti je važno ili ti je svejedno? To su utisci koje ćemo sada ostavljati svuda.

I u ljubavi isto, teško ćemo sada dane bez odgovora na neku poruku tumačiti na bilo kakav drugi način sem - nije im stalo. Jer ko hoće nađe način. U ozbiljnim vezama i brakovima ovo je jedan od najtežih meseca u godini. Upravo zato jer sada se rivalitet jasno vidi. Kod svih. Obe strane sada očekuju više pažnje, hvaljenja, divljenja. Takođe obe strane ako imaju neku frustraciju koju vuku sada je ioznose napolje, nekada i pred publikom jer im je potrebna podrška. Znamo da je važno da ta publika ne budu deca, ali najčešće upravo to jesu deca. I oni se upoznaju sa surovom stranom života u dvoje, da to nije samo idila i miris toplih sendviča, spremanja za odmor, već da tu ima i puno galame, suza, ljutnje, dramskih preokreta.

Pa će zato i dolaziti do naglih promena u odnosima. Ako nema odlučnosti, nema jasnoće, nema osećaja da nam je oboma stalo i da nam je važno - odnosi će se menjati, negde i završavati. Moguće je da to bude čak i grubo završeno, naprasno, beskompromisno i nedorečeno. Pogotovo u danima od 6. do 13. avgusta i od 18.do 25. avgusta. Isti ti periodi su takođe jako dobri da nešto prelomimo, za donošenje odluke i izbore koje sami pravimo. Iako se neće niko osećati fino kad prepozna uticaj avgustovskih tranzita i uvidi da zapravo gubi vreme i da mu život stoji u mestu umesto da se vrti, ta vrsta nelagode je ipak dobrodošla jer može nas navesti da promenimo taktiku. Da umesto da očekujemo, počnemo mi da menjamo radikalno nešto što smo do sada radili a donosilo nam je ozlojeđenost čime automatski utičemo na celu zajednicu da se menja.

Koliko smo važni to se najbolje vidi kada nas neko vreme nema. Zato su i odmori dobra prilika da negde zafalimo pa nam možda i daju dugoočekivanu povišicu.

Sunce nas takođe zove da izađemo iz kuća napolje i uđemo u arenu. Kao kada mađioničari izvedu nekoga iz publike na scenu. Kao kada vas pred gostima zamole da nešto otpevate. Kao kada vas nespremne zateknu na ulici sa sve kamerama. Osmeh je važan, ali to nije osmeh kao kad smo srećni i zaljubljeni. To je osmeh samodopadljivosti jer evo je prilika da zasijamo, zablistamo, da se nađemo na pozornici sveta. To je odlučnost naše svesne volje da se obrati drugima, da pozove, pokaže, da se pohvali. Osmeh jer nam se živi. Osmeh jer postojimo i imamo planove šta sve hoćemo da budemo i kakav život želimo da nam bude. A kada čovek ima planove, nema sumnje da mu se i te kako živi. A za ostale ljude, nepravde u svetu i slično, brinućemo i pokazaćemo koliko smo velikodušni tek kad sebe ostvarimo. I ruku na srce, tek tada je pomoć prava i iskrena. Sve ostalo je rasipanje sopstvenog života i ulaganje u druge dok oni sebe i svoj život grade.

Brutalna je to istina, ali je istina. Velika je stvar kada čovek zna šta želi, ali je još bolje kad ne čeka da dođe na red da mu se to i desi, već odlučan i rešen otvara sebi puteve bez stida i skromnosti (u ovom slučaju uvek lažne).

Zato ću završiti ovaj uvod sjajnim govorom koji je holivudski glumac Tom Henks nedavno održao studentima na Harvardu prilikom uručenja počasne diplome.

"Slušajte... znam da nije fer, ali molim vas nemojte biti ogorčeni zbog ove činjenice. Da ja, koji nisam nešto puno radio, i nisam proveo ikakvo vreme na predavanjima i nisam nijednom ušao u ovu biblioteku da bih imao ikakve veze sa maturantskom klasom Harvarda, njegovim fakultetom ili istaknutim studentima - zarađujem prokleto dobro igrajući nekoga ko jeste." (*u filmovima rađenim po romanu Dena Brauna on glumi profesora sa Harvarda, Roberta Langona)

"Ali deco, takav je ovaj svet!"

 

Kako će avgust uticati na horoskopske znake:

Ovan i podznak Ovaan

Koja je vaša trenutno najvažnija uloga? Koja god da je, uloga je mesto o kome treba da razmišljate i da je još više sada razvijete. Da potpuno uđete u tu ulogu i maksimalno je osnažite. Usput ćete se i dobro zabaviti. Bez stida i previše obzira, po cenu da kod drugih izazovete zavist ili prekor da ste samoživi - sada je trenutak da se setite zašto toliko volite život.

Mars vam odmaže na poslu jer lako pronalazi greške i sve ono čime možete biti nezadovoljni jer nije savršeno. Reorganizacija zato na pomolu, obnova i unapređenje koje podrazumeva i ulaganje. Za to imate dva meseca, i nekada je malo povlačenja zarad pregrupisavanja i organizacije deo strategije da bi od oktobra istrčali ispred konkurencije. Trebaće vam usluge agencija za uslužne delatnosti. Moguća inspekcija rada.

U ljubavi će biti puno izazova i prilika da vam se ljubavne stvari umešaju u planove. Sada lako sebi popuštate, pa je najveći izazov ne pomerati svoje planove zbog nekog zadovoljstva. Prilika da se nađete na viđenijim mestima i elitnim svetom i savet je da sada samo takva mesta birate gde ćete pre prepoznati one koji već žive život koji volite.

Bik i podznak Bik

Status se između ostalog tiče mesta gde živimo. Da li smo podstanari ili imamo svoj stan, da li smo u Srbiji ili u inostranstvu, sa ili bez državljanstva. Ili je vreme za neko sudsko deljenje imovine. Rešavanje statusa koji se tiču naše lokacije i doma jeste jedna od tema u avgustu. U svakodnevnim situacijama ovo je rasprava za okruglim trpezarijskim stolom gde svako veče neko iznosi svoje zamerke i zahteve.

Mars vam prilično kvari zabavu u avgustu jer mnogo priča i lako se uvredi, a kako ćete takve ljude imati sada oko sebe mogući su i sukobi ili neke nepotrebno napete situacije koje vam ruše raspoloženje. Računajte da vam je za neke stvari potrebno više vremena pa ne ostavljajte za poslednji trenutak. Ipak, za privatne poslove ovo je period za dobar početak posebno oko 1. i 16. avgusta. Potreban vam je savet advokata ili ćete imati poslove kod notara.

U ljubavi radi vas nostalgija priznali vi to ili ne. Tačno znate šta vam sve nedostaje, a osećanja su vam najjača kad ste daleko od drugih, pa se na putu mogu pojaviti čežnje i da uhvatite sebe kako intenzivno mislite na nekoga. Jupiterov uticaj dok se kreće kroz vaš znak i dalje možete osetiti po tome što putujete, novac dolazi, moguća su unapređenja, ali pred kraj avgusta malo usporite kada se i Jupiter bude spremao da krene retrogradno (septembar) Najuspešniji dani su u nedelji od 7. do 13. avgusta.

Blizanci i podznak Blizanci

Ovo je odličan period da objavite neko svoje delo. Da drugima predočite svoje znanje i vrednost i da u pregovorima budete odlučni i nepopustljivi. Naravno, preduslov je da imate šta da ponudite što niko drugi nema. Za one koji još nisu do te tačke došli ovo je period kada mogu imati sreću da u svom okruženju budu pored osobe od koje mogu puno naučiti. Da prepoznaju ono što žele da budu.

Podsticajno za mlade naročito, ako ne utroše ceo avgust na ljubav obzirom da će vam se socijalne aplikacije usijati ako ih ne stavite na 'sleep mode'.

U kući je vatreno, no bez obzira na ljutnju i gunđanje ukućana povedite računa da li ste isključili šporet, peglu, zavrnuli plin kako treba. Ovo su i majstori u kući, a mogu biti i montažeri koji vam pregrađuju velike sobe, stavljaju nove roletne ili sklapaju nov komad nameštaja.

U ljubavi ako ste preozbiljni možete osetiti neozbiljnost i nepoverenje pa lako dolazi do promene odnosa. A ako ste razigrani i laki, možda se opustite i setite svih onih situacija u kojima se ni vama nije moglo verovati. Kritike od strane najbližih mogu vam psihosomatsi doneti probleme sa stomakom i želucem. Koliko god da su u pravu sada je čak i vama teško da se menjate zbog drugih.

Rak i podznak Rak

Ono što avgust traži da vi primetite sada je da se svet deli na one što imaju i one koje nemaju. No, nije mu cilj da sad pokažete saosećanje i krivicu što imate od nekoga više, već zahvalnost za sve što vam je dato ili što ste sami stvorili i da puni radosti skujete plan šta još sebi treba da ispunite, koju želju.

Pregovori vam ne idu od ruke ako ste na njih krenuli sa ultimativnom politikom i spremnim opcijama. Biće teško ostaviti osećanja po strani i u tom slučaju će biti upadanja u reč, nepoštovanja, previše kritike. Najbolje je da vas neko zastupa pa ako postoji ta mogućnost ne oklevajte. U ljubavnim stvarima probajte da ne odgovarate usijane glave. Nekome će biti potrebna pomoć od vaše familije ili najbližeg kruga prijatelja.

U ljubavi vam sada treba više pažnje koja se može iskazati i u vidu poklona, a ne samo lepih toplih reči. Iznenađenja bi vam jako prijala i popravila raspoloženje. Nekada vam se čini da je partner mnogo osetljiv i da ne vidi da i on vas ponekad zanemaruje. Novo poznanstvo vas može uvući u duge razgovore i dopisivanja, ali vodite računa da zabavu ne pretvorite u sastanak vanrednog štaba za globalnu politiku. Ne preskačite pozive na koncerte i javne večernje i noćne događaje.

Lav i podznak Lav

Vas očekuje vrlo važan događaj koji zahteva jak fokus, odlučnost i strogu nepopustljivost. Može se ticati posla, razgovora o novcu ili uslova za nov posao. Ključno pitanje je: ko je jači?

Sa drugima (i naročito ukućanima) ćete morati da povedete ozbiljan razgovor koji se tiče budžeta. Donekle ste i sami tome doprineli ugađajući sebi što je i preporuka dok je Venera u vašem znaku i što će trajati i tokom avgusta.

Saturn vas lagano pritiska sa rokovima i dugovima pa ćete do kraja meseca možda odustati od jednog privatnog plana koji je više bio u vazduhu kao želja i odložiti ga za neka bolja vremena.

U ljubavi ma kakav da vam je status činiće vam se da može mnogo bolje. Koliko utiče na to da blistate fizički, Venera u vašem znaku ujedno donosi potrebu za idealnim pa lako nađemo čime ćemo biti nezadovoljni. Sunce vam podiže kriterijume čak i da su na neko vreme malo pali, pa kada stigne odgovor od osobe gde ste sami inicirali kontakt može se lako desiti da ignorišete jer vas više ne zanima. Ženska osoba može biti rival u ovom periodu bilo poslovno ili privatno, gurati se gde joj nije mesto ili pokušavati da pridobije pažnju neke vama važne osobe, što vas dodatno može iznervirati.

Devica i podznak Devica

Vas sezona Lava neće puno zahvatiti više ćete osećati Marsa koji je trenutno u vašem znaku. Najviše ćete se baviti poslom i traženjem novih izvora prihoda, a mogu vam se javiti sada i agenti sa ponudama. U pokretu ste non stop, bilo da se bavite sportom ili ne izlazite iz automobila. Komunicirate isto tako u hodu, a dobri dani za rešavanje tekućih problema su oko 10. avgusta.

No, ipak Sunce u vašoj dvanaestoj kući ukazuje da se kod vas probudila ambicija iako je možda ne osećate još uvek. Možda ste upravo došli sa mora ljuti jer ste se budžetom jedva uklopili, možda ste bili u društvu koje živi boljim standardom pa ste isnpirisani, ali nešto je trigerovalo vašu volju da prizovete neku bolju budućnost pogotovo u materijalnom smislu.

U ljubavi možete biti neosetljivi i reći sve što vam smeta bez da ste upoznati sa pravim stanjem stvari kod partnera, već više samo po onome što primećujete na prvu bez dublje detekcije. Iako se u tom trenutku možete osećati osnaženo, Venera u vašoj kući povlačenja i samoće ukazuje da ste na korak od raskida koji može biti ipak samo privremen. Ženama koje su same Mars daje priliku za romansu ali ako je muškarac stariji može lako da se desi da je zauzet. Muškarcima je ovo više period za dopisivanja, istraživanje i upoznavanje neke nove osobe koja može biti i neko iz prošlosti.

Vaga i podznak Vaga

Prijatelji su važni i još važnije je da među njima imate one koji su zaista važni, ugledni, poznati, uspešni. Kako je prijateljstvo oduvek vaša najprimarnija veza sa sopstvenim identitetom probajte da ih poslušate u avgustu šta vam pričaju ili vas savetuju. Daće vam realne ideje i planove koje ne treba da odbijate samo zato što trenutno ne osećate da želite o tome da razgovarate ili što nećete da odstupate od svoga.

U ljubavi je sve trenutno bez mere i kao da idete kroz maglu. Ako ste sami, možda vam se danas dopadne jedna osoba a sutra već druga da biste kraj nedelje zatekli sebe da razmišljate o nekoj bivšoj vezi. Moguće je i da vas uhvati adikcija da pratite nekoga na socijalnim mrežama pa probajte da sebi limitirate pristup internetu. U stvari, ono što se vama dešava – nedostaju vam informacije o osobi koja vam se dopada, a ne želite da prvi pozovete (ipak ćete oko 16. avgusta nešto saznati što vam pomaže da se maknete dalje). Mnogo su bolje prilike krajem avgusta i u septembru kada Mars bude u vašem znaku pa ćete realno moći da birate kako ćete dalje.

Zdravstveno psiha vam je uznemirena i oko svega možete da ispletete najbizarnije scenarije, posebno od 17. do 24. avgusta.

Škorpion i podznak Škorpion

Ovo je odličan mesec za studente da zapnu sa učenjem i polože sve ispite u jesenjim rokovima. Prosto, šta god sada krenete dobro je da radite bez stajanja, prekida, da osetite kako vam je fokus sve bolji iz dana u dan. Sada nije momenat za promene već da istrajete dok prolazite kroz sve prepreke koje su vam na putu. Takođe je važno da ne skačete sa jednog na drugo nego da se posvetie jednom dok ne stignete gde ste krenuli.

Naklonost države ako ste konkurisali za nešto što se nudilo ili se prijavili za određene benefite, a ako ste u inostranstvu ovo može biti mesec kad dobijate državljanstvo ili papire koji vam donose bolji status.

Ako su vam sada potrebni saradnici ili ćete naći najbolje za to ili ćete sve raditi sami i nadgledati, kontrolisati. Tema je poverenje i želite da ste na poslu potpuno mirni.

Na emotivnom polju ne možete izbeći potrebu da svoj šarm malo iskoristite za posao ili neku drugu korist. Ipak, neke veze baš tako i počnu iako ste prevashodno imali konkretan lični cilj prilikom kontakta. Ako se to desi reč je o osobi koja vas može iznenaditi svojom spremnošću da pomogne, da se beskrajno daje što vas može emotivno dotaći i iznenaditi. Ako ste u vezi, sada je vreme da se češće zajedno pojavljujete u javnosti jer ćete se u kući često raspravljati oko gluposti i sitnica.

Strelac i podznak Strelac

Kod vas u avgustu kao u pesmi Partibrejkersa odzvanja "Hoću da znam kuda vodi ovaj put, mene i život moj..." Sunce u vašoj kući putovanja i govori o tome da je sada dobro izmaći se iz sredine i tek negde daleko baciti pogled na sve ono što jeste, što imate i što biste. Na putu će vam sinuti ideje, na putu ćete napraviti plan, na putu ćete pronaći svoju hrabrost i zaboraviti na anksioznost prethodnih meseci. Na putu će vam stići poziv koji očekujete.

Probajte da dok ste na putu ne radite i da se maksimalno posvetite sebi. Posao vas okupira i oduzima vreme za kontemplaciju koja je za vas lekovita.

Poštujte zakone čak i one koje niko ne poštuje, jer Mars i Merkur u Devici u vašoj desetoj prirodnoj kući nisu naklonjeni ako se nađete oči u oči sa organima reda. Od radne inspekcije do prelaženja pešačkog, prijave boravka i slično. Disciplina vas čuva.

Emotivno ste rasejani, više za platonske odnose nego konkretne veze. Kompenzovaćete ljubavna osećanja muzikom, provodom i lakim zaradama. Sloboda vam je sada potrebna pa ako ste u vezama koje guše, ovo je mesec kada ćete nalaziti razloge da se udaljite i više okrenete prijateljima. Saturn vas vuče na prošlost i nostalgiju mnogo više od retrogradne Venere pa vam snovi mogu biti jako čudni. Treba neko da vam ih dešifruje.

Jarac i podznak Jarac

Ovo je mesec u kom se basna o 'Dva jarca na brvnu' može često dešavati i u realnosti. Nepopustljivost je jedna od glavnih osobina kada je Sunce u Lavu u vašoj osmoj kući kao i pravilo reciprociteta (što ne isključuje želju da nekome vratite milo za drago). Čak i sa mlađima od sebe ćete se inatiti i nikome nećete popustiti jer ruku na srce, tako su driblali i vas. U poslu zbog toga možete dobiti veće poverenje šefova jer ćete se istaći po rezultatima.

U ljubavi koliko god da vam je stalo sada ćete izdržati i nećete preuzeti ništa što bi pokazivalo slabost. Bude li vas Venera iz Lava navela na teatralnu romantiku i glumljenja da ste nemoćni, sami ćete se sebi smučiti i onda radikalno promeniti stav što drugu osobu može čak i uplašiti. Fizički kontakt vam je sada jako potreban ali ne bez lojalnosti pa ako to sada nemate radije ćete se posvetiti potpuno drugim ciljevima.

Mlađima su moguće teške svađe ('ko je kriv') i raskidi jer ste oboje tvrdoglavi i ne popuštate, ubeđeni da je istina samo jedna. Moram reći da su moguća i neplanirana začeća jer Jupiter u Biku u vašoj petoj kući lako donosi potomstvo ako ste bili preterano optimistični i nemarni.

Vodolija i podznak Vodoliji

Vama je Sunce sada u kući javnosti, publike, tržišta pa pre svega na tom polju stvari mogu krenuti na bolje. Širenje misije, ideje, projekti dobijaju na pažnji, ljudi se javljaju koji bi sa vama da sarađuju. Sa druge strane, čeka vas prekid nekih poslova, ugovora, dosadašnjih poslova koji vam više nisu zanimljivi.

U tom smislu avgust je za vas mesec i početaka i krajeva i jako ozbiljne logistike i strategije.

U ljubavnom životu ako su se zaređale rasprave oko vrednosnih kriterijuma i vizija kakav život zamišljate, Mars iz Device će produbljivati jaz svakim novim razgovorom pretvarajući ga u kritiku i prebacivanja, dok se na kraju ne budete potpuno udaljili krajem meseca. Sve dok je Venera u Lavu (do oktobra) šanse za mirenje postoje, ali je potrebno oprostiti neke izgovorene reči. Ako ste sami, ovo je period kada vam se mogu vratiti neki ljudi iz prošlosti sa kojima je postojala jaka privlačnost. No, ovo je i lakomost po pitanju usputnih brzih veza, poroka i lakih zarada koje nisu uvek legalne prirode.

Dobici, rešavanje nasledstva, pozitivni odgovori za neke neizvesne situacije dolaze oko 10. i 23. avgusta. 

Ribe i podznak Ribe

Ovo je mesec u kome će vam biti pre svega važno da ste u poslu postigli željene ciljeve ili da ste im se primakli. Dobijaćete pohvale, važnost vam je u usponu, važni će od vas tražiti usluge i saradnju. Čuvajte se hvalisavosti, sada je dobro sve primiti pažljivo i kulturno, jer nedaleko odatle je publika koja vreba i čeka da napravite grešku. Nemojte ništa raditi naglo, ishitreno i na brzinu. Kao ni kada ste umorni, jer Saturn u vašem znaku može zbog tako nekih propusta da vas diskredituje.

Emotivno ako ste u vezi ovo je mesec kada je fokus na partneru koji se nalazi na pragu nekog novog početka. Dajte mu prostor, ne kritikujte jer je osetljiv, vi ste ionakao zadovoljni i sada mu pomozite da i on to bude. Povucite se i neka partner i sve što mu se dešava bude glavna tema. A ako ste sami, početkom meseca, kao i oko 16. i 25. avgusta moguća je nova veza. Neki početak svakako, samo je pitanje da li je osoba dovoljno išlifovana za vaše visoke kriterijume kada su socijalne veštine i umeća u pitanju. Tamo gde postoji kriza potrebno je vreme da sve dođe na svoje, neki obrti i novo stanje je sigurno u oktobru.

Vreme je da kupite nov auto, kompjuter ili neku drugu tehniku. Dobici u igrama koje se tiču znanja, pa vas neko može krišom prijaviti za neki kviz, konkurs i sl. Možete međutim sada biti i žrtva prevare.

image