Magazin

Milenijalke objasnile ko su najpoželjniji muževi

Iako su čitavog života "štreberi" najčešće ignorisani, izgleda da je njihovih pet minuta konačno došlo, a sve zahvaljujući milenijalkama. "Štreberi su najbolji muževi" tvrdi Izabel Braun u svom viralnom TikTok videu.
Milenijalke objasnile ko su najpoželjniji muževi© Canva / alexandraivankovich

Svaka devojka je makar jednom u životu maštala da pored sebe ima opasnog momka, mačo muškarca pored koga će se osećati kao devojčica, koji će joj pružiti osećaj sigurnosti, ali i "provozati" na rolerkosteru emocija, dasu za kojim će se okretati ceo grad. Ipak, sa godinama, kako sazrevaju, prioriteti se polako menjaju, pa tako na mesto tih mačo muškaraca polako dolaze oni manje upadljivi, običniji mladići. Međutim, kako se polako približavaju i tridesete, interesovanje se potpuno menja, pa oni koji su u srednjoj i na fakultetu bili posvećeni učenju, sada su najpoželjniji za vezu, ali i brak.

@theisabelbrown

Nerds make the best husbands. It’s a fact.

♬ original sound - Isabel Brown

Štreberi su najbolji muževi

Sve je počelo tako što je Izabela Braun, 26-godišnja TikTokerka, "stičovala" video druge korisnice na ovoj društvenoj mreži, u kojoj je ona javno uputila pitanje svim devojkama i ženama da objasne kako su uspele da pronađu partnere koji su puni ljubavi, razumevanja i želje da svoje devojke zadovolje i učine srećnim.

"Traži štrebera. Štreberi su najbolji muževi i to je činjenica", napisala je Izabela u svojoj objavi.

TikTokerka se dotakla i toga da se na društvenim mrežama često posvećuje pažnja devojčicama-štreberkama koje, kada odrastu, "procvetaju" i postanu devojke za kojima se svi okreću - uspešne, lepe i zgodne, dok se momcima-štreberima, takva pažnja uskraćuje. Iako se reč "štreber" često koristi u negativnom kontekstu, u 21. veku svakako treba da ima novi smisao - "znanje je moć".

Da li su štreberi zaista bolji partneri

Iako je krajnje nekorektno generalizovati, naročito kada su u pitanju lične osobine, ovi momci zaista imaju "to nešto" što ženama može doneti osećaj sigurnosti, mira i sreće. Pre svega, većina mladića koji su tokom školovanja bili posvećeni učenju, danas imaju siguran posao i prihod, a samim tim, svojim partnerkama mogu pružiti osećaj finansijske sigurnosti i stabilnosti. Zatim, oni su od malena naviknuti da slušaju (i čuju) ono što im se govori i da sami zaključuju na osnovu onoga što vide, što može značajno olakšati komunikaciju. I naravno, na njihovoj listi prioriteta gotovo uvek se nalaze prijatelji, porodica i partner, što jednoj ženi pruža osećaj emocionalne sigurnosti i mira.

Dakle, oni zaista imaju sav potencijal da budu partneri za poželeti, samo je potrebno definisati šta želite - rolerkoster emocija i mačo muškarca koji će pleniti poglede gde god da se pojavi, ili štrebera koji će uvek imati neku zanimljivu činjenicu "u rukavu", kojom će vas nasmejati kada vam nije dan.

"Nakon nekoliko godina zabavljanja sa momcima koji izgledaju kao sa naslovnice nekog muškog magazina, upoznala sam dečka koji ne liči ni na jednog pre: večiti štreber, završio ekonomiju sa prosekom 9,80, bavi se računovodstvom i čitav dan je u poslu. Verujte mi, ne postoji bolji partner od njega", navela je Saša (30), Ruskinja u Beogradu.

Milenijalke sa interneta "glasaju" za štrebere

Izabela nije jedina koja "navija" za brak sa "lovcima na znanje" - na njenom TikTok snimku koji je sakupio preko 5,3 miliona pregleda i neverovatnih 13,8 hiljada komentara, devojke su masovno komentarisale kako su i one pronašle svoju sreću pored ovakvog momka. "Udala sam se za gejmera koji je po prirodi štreber. Ni za šta na svetu ga ne bih menjala", "Oni su simpatični, fini, puni ljubavi i neverovatno dobri očevi", samo su neki od komentara na njenoj objavi.