Magazin

Fokus pokus: Mesečni horoskop za oktobar 2023

Oktobar će ako ništa drugo biti vrlo dinamičan mesec. Zato ne treba da nas iznenadi ako na kraju meseca zateknemo sebe sa potpuno novim fokusom. Najviše me podseća na komunalce koji su eto izašli da počiste sve ono što mi odlažemo jer smo sentimentalno vezani ili se nećkamo jer ne umemo da donesemo odluku. I Pluton će u drugoj nedelji meseca iz retrogradnog krenuti u direktan hod, kao da ga je tema odbacivanja i zaključivanja, stavljanje tačaka gde je potrebno trgla iz dubokog sna.
Fokus pokus: Mesečni horoskop za oktobar 2023© freepik/freepik

Ono što nam je svima potrebno ovog oktobra je savez racija i volje. Volja kao da jedva čeka, posebno od 23. oktobra kada se više planeta bude gomilalo u Škorpionu.

Poput reke koja je željna da svima pokaže svoju veličinu makar i poplavila sve, tako će i naša volja biti spremna da ruši gde je potrebno, da menja okruženje ali i sami sebe ćemo lako u tom periodu dovesti do gubitka kontrole ako prethodno racio nije postavio jasan cilj. Pozitivan, afirmativan, nešto što je dobro za nas. Nešto gde se borimo za nešto, a ne protiv nekog ili nečega. I upravo tu ćemo biti na testu.

Da li možemo da se toliko fokusiramo na preduzimanje akcije ka ličnom boljitku, prosperitetu, ozdravljenju i u bukvalnom i u metaforičnom smislu, da nam to odjednom bude toliko važno da sve ostalo možemo da ignorišemo i ne dozvolimo da nas ometa ni malo. Ili ćemo osluškivati vibracije iz spoljnog sveta i dopuštati da nas uskomešaju, da prave vrtloge u kojima ćemo se utapati jer smo volju usmerili protiv nekog ili nečega, umesto za sebe.

Borimo se protiv sveta i verujemo da time dokazujemo sopstvenu ispravnost, hrabrost, snagu, moć – a zapravo je suprotno. Pa kako napadamo ne vidimo da sami sebe napadamo. Kako se usmerimo na nešto ne vidimo cunami koji nam se vraća da nas potopi, jer energija je beskompromisna, a planete u Škorpionu su upravo takve. Ne vode dijalog sa nama, ne uslišuju naše molbe, samo nam vraćaju ono što šaljemo ili ga proslede tamo gde nam se nalazi Pluton u horoskopu. Ako vam je u 1. kući bukvalno nam se obije o glavu, ako je u 2. 6. 10. - obije nam se o posao, finansije, karijeru, ako je u 4. ili 5. - na naše bližnje, ako je u 11. - na budućnost i ono što nas tamo čeka i t.d...

Racio je zato važan jer će nam bez pardona celog meseca najavljivati ako smo se zaneli u fantaziji, uobličili događaje po sopstvenom nahođenju ne želeći da ih vidimo kakvi jesu jer bi to bilo bolno i neprijatno iskustvo, prosto nam neće dozvoljavati da lažemo sebe. Pokušaj da to uradimo svaki put će biti osujećen. Na primer, umislimo da ljubavi ima negde gde je nema, i onda u nedelji od 8. do 14. oktobra nešto se desi što ne samo da nas osujeti u preteranim i nerealnim očekivanjima, već isprazni toliko da možemo u toj nedelji lako biti depresivni, malodušni, očajni. Ili, ubeđeni smo u uspeh nekog posla oko koga se nismo nikada nešto posebno trudili, i onda  od 18. do 24. oktobra budemo odbijeni ili doživimo određenu neprijatnost, šok za ego.

Energija je prijatelj oduvek, zbog toga je Uran tu egzaltiran, pa zato kažemo da nekada i kad stvari nisu dobre – one su zapravo za nas najbolje jer nam pokazuju put ili sprečavaju da nastavimo dalje pogrešnim putem.

Početak meseca će vrveti od socijalnih dešavanja, usputnih kafa, koncerata, javnih dogadjaja, venčanja, krštenja i drugih lepih događaja (posebno od 5. do 21. oktobra)

Venera će od 9. oktobra biti u Devici što zapravo znači da nije više u Lavu (gde je bila od početka juna). Nakon iscrpljujućeg ljubavnog leta prirodno je da sledi nega, lečenje rana, oporavak – a nema bolje Venere od ove u Devici za takve stvari. Pa ih možemo samo malo "bustovati" odlaskom kod terapeuta, masera, u salone za ulepšavanje i brigu o telu koje sad treba nekako da otpusti sve grčeve, trzaje, bol i slike koje bude anksioznost. Otuda bih više  sugesrisala da ne insistiramo na ljubavi tokom oktobra već oporavku, nekada je jako korisno biti malo sam. Posebno važi za one koji su upravo izašli iz neke veze.

Za parove koji su u stabilnim odnosima, Venera u Devici je onaj period kada pravimo nove planove koji uključuju zabavu, slobodno vreme, rituale koje ćemo imati da se ne bi udaljili. Povezuje na pametne načine, bez sile i moranja, da bude u skladu i tempu svakodnevnice. Ali povezuje. Neguje. Leči i ozdravljuje odnose, donosi više smeha zbog običnih svakodnevnih stvari. I osećaj može biti da nam više od toga za sreću i radost i nije neophodno.

Za svaki astrološki znak u oktobru:

Ovan i podznak Ovan

Fokus je na urednosti na svim poljima. Na poslu, u ljubavi, zdravstveno. Dovesti sve u red, posebno nakon 9. oktobra do kada će vam biti muka sopstvene opuštenosti i prepuštanja da vas spontani događaji vode, da čekate na druge, da se prilagođavate. Vraćate se u svoje sedlo kad sami bez čekanja i dogovora rešavate ono što vam je na listi. Od banalnih stvari kao što je zakazivanje zubara do ozbiljnijih kao što je preduzimanje koraka u zatvaranju starih poslova i otvaranje novih. Regrutacija novih radnika ako ste vlasnik firme, a ako ste zaposleni mogu vas regrutovati moćniji na tržištu od prethodnih. Finansijski uspesi su mogući sve do juna pa svakako ovo nije vreme za odmaranje već trošenje u radu.

Kada se trošite vi ste srećni i tada vam i odnosi sa drugima budu bolji nego kada se opustite pa atrofirate kao kad nedelju dana preskočite trening. Postanete nervozni, svadljivi. Ovako je bolje. Trošite se i imaćete snage za sve što vas čeka. Cilj je možda još daleko, ali mnogo je važnije da je cilj jasan, nego da niste sigurni na koju stranu treba da krenete.

Krajem meseca vam se može učiniti da ste žrtva nepravde, ali pre nego izađete nekome na crtu proverite da možda niste sami prema sebi bili nepravedni pa da ste zato taj ishod doživeli kao niski udarac.

Bik i podznak Bik

Kad god ste nervozni ili vam nije sve kako treba, a vi onda prelistavajte kataloge skupih vila, gledajte filmove sa prizorima koji momentalno bude čula i pokreću apetite koji dalje bude ambiciju. Nekada je teško živeti u svetu koji se ne vodi lepotom i uživanjem u životnim zadovoljstvima jer se možete osećati svako malo kao da vas gledaju ispod oka. Zato je oktobar mesec kada se takve stvari mogu dešavati, kada vam mogu prigovoriti da ste neradni, neozbiljni, nerealni i slično, probajte da ih stavite na "mjut" i da ne dozvolite da vas preplave ubeđivanjima koja dolaze iz njihovih egzistencijalnih strahova, spremnosti na žrtvu i neminovnost trpljenja - a koji su tako daleko od vas.

Ovaj oktobar dakle nije ni po čemu mesec sa kojim imate išta zajedničko, ni pet minuta ne biste izdržali na zajedničkoj kafi. Zato se fokusirajte na ono što u sebi imate volju da sačuvate, svoje želje i snove, svoju ugodnost daleko od namučenog sveta.

U ljubavi zato dok priželjkujete smeh i radost i onaj usputni pogled ili dodir koji podstiče maštu i budi telo kao da je proleće po sred jeseni, verovatnije je da na dejtu dobijete tri toma teške životne priče koja iscedi iz vas snagu jer osujete svaki vaš pokušaj da ih razvedrite. Zato je bolje da se družite i viđate u oktobru samo sa ljudima za koje znate da  će i najgore životne situacije uvek umeti da okrenu na smeh i sprdnju, i sa kojima je život i dalje lep. Nije mesec za eksperimente i izazove... Držite se po strani da vas vodurina Škorpionska ne odnese, branite svoje cvetne livade. Da, sa jednorozima kao zaštićenom vrstom.

Ono gde vam može biti dobro jesu svadbe i drugi događaji sa trista zvanica kojih može biti sredinom meseca. Posle toga ne izlazite iz kuće.

Blizanci i podznak Blizanci

Vama će oktobar biti kao luna park. Sa vašarske streljane na kojoj ste ispucali sve ćorke i omašili sve konzerve ali se ispraznili makar i u prazno, idete na karusel jer tamo ima muzike, mladosti, lepote, svih čari koje vas navode na dijaloge. Socijalni imperativ da se osmeh osmehom dobija, da lepa reč povuče lep osećaj i od drugih dobije još i više, dešava se od 6. do 15. oktobra. Nakon toga eto briga, nerešivih - tako će vam izgledati, mogu biti administrativne, mogu biti vezane za nešto staro što se vuče, što uporno potiskujete a ono isplivava, i što stvarno ne možete rešiti sami već vam treba pomoć stručnjaka. Zato od 20. do 30. oktobra potražite advokata, ekonomistu, arhitektu, socijalnog radnika - bilo koju službu koja odgovara prirodi teme koja vas muči. Posavetujte se i budite spremni da platite za savet, jer Merkur u opoziciji sa Jupiterom krajem meseca to tako nalaže. Nekada se onaj koji vas može najbolje posavetovati ne nalazi u vašem telefonskom imeniku.

Ako ste se nedavno preselili ovo je doba za uređivanje, dekorisanje stana, pa je kupovina stvari za kuću moguća. Izbegavajte za to nedelju od 8. do 14. oktobra kada je Venera u lošem aspektu sa Saturnom pa kao da ste kupili sve što niste hteli, i sve pomerite za period od 19. do 25. oktobra kada će Venera imati lep trigon sa Jupiterom pa je veća šansa da ćete biti zadovoljni.

Ljubav -  ako je nova sa osobom iz kraja u kome živite ili radite. Za one u vezama, partner postaje umorniji i nervozniji u drugoj polovini meseca pa imajte malo više obzira i ne uzimajte sve što kaže zdravo za gotovo, vrlo moguće da tako razdražljiv nije bio kadar da bolje sroči i bude asertivniji.

Rak i podznak Rak

Oktobar vama nosi žišku da se pošibate sa svima u kući pa sa svima u kraju pa i sa celim svetom. Pa opet, ne bih vas opisala kao svadljive već rešene da ovog meseca nikoga ne tolerišete. Jednostavno, do svađa dolazi samo ako vam se budu opirali, negirali, lagali sebe ili vas, tražili izgovore, pokušavali da vas na bilo koji način demantuju. To će vas tek ubaciti u ratnički plam i onda dok ne mašu belom zastavicom nema predaje.

Možda će izgledati kao da ste preosetljivi, ali zaista je sve to samo vaša volja koja se sada ujedinila sa osećanjima pa vam lepo i kad drugima nije. Može vam se da trijumfujete poput pobedničkog tima koji slavi dok drugi moraju da vidaju rane, broje greške, kajanja i slično. Kako to i nije vaša prava priroda, oktobar doživite kao priliku za odmor od sopstvenih osećanja. Sa decom ćete biti nepopustljivi i strogi, ali tačni i ispravni oko čega se takođe možete sa partnerom sukobiti jer misli da preterujete. Deca traže više aktivnosti, probajte sa sportom i sl.

U kući svakako tišine biti neće, svi žele pažnju i pričaju u glas, preotimaju temu jedni od drugih kao u džez bendu koji neuspešno improvizuje kućnu harmoniju. To vam nikada nije problem, na to ste navikli i imate svoje mehanizme za isključivanje ili beg, ali to što neće da vas poslušaju a ne samo saslušaju - to vas sada ozbiljno može naljutiti i verovatno odatle i kreće ova oktobarska transformacija. 

Lav i podznak Lav

Auto može da se pokvari, put otkaže, a započeti pregovori prekinu. No, nećete odustati nego ćete silom ili milom napraviti strategiju u hodu kojom ćete sve završiti i u roku i suprotno očekivanjima mnogih. Kada verujete vi u sebe, vama podrška i nije potrebna. Već od 20. oktobra stvari se okreću u vašu korist. Posao na pomolu onima koji ga traže, iako može vam se činiti nedovoljno dobar ako ponuda stigne oko 10. oktobra a mnogo je bolje ako je oko 21. oktobra.

Problem sa muškim svetom u porodici ili na poslu, biće takođe prevaziđen nakon 12. oktobra. Čak će se utrkivati da vam pomognu, da vam se nađu. Muškarcima je ovo vreme za obnavljanje muških prijateljstava i susrete sa ekipom koju dugo nisu sreli ili nastavljanje privremeno zbog leta prekinutih rituala. Ženama više period za sentimentalne doživljaje, jer veze koje sada počnu mogu biti ozbiljne kao i muškarac koji se sada pojavljuje, ozbiljan i čvrste volje, koji zna u životu uvek šta hoće.

Neki detalj samo iz njegove prošlosti može vam biti nedoumica iz nekih konvencionalno porodičnih razloga, vaspitanja, ali ako prebrodite te izazove moguća je ozbiljna veza. Lavovima koji imaju kombinacije i usputne veze ide period strasti i iznenadnih noćnih susreta za pamćenje, ali budete li ljubomorni i u nekom smislu naporni - nestaće u vidu lastinog repa.

Devica i podznak Devica

Venera je u vašem znaku, trebalo bi da se radujete jer ona se brine o vašem telu, psihi, nervima, zdravlju. No, šanse da je takvom doživite su tek u poslednjih 10 dana meseca, dok prvih dvadeset provedete umotani u ćebe sa čajem i knjigom u najboljem slučaju, ako to što čitate nisu stare prepiske gde poput Agate pokušavate da prokljuvite uzroke koji su doveli do zahlađenja odnosa sa partnerom.

Posao vas čeka, čini se da vas svi čekaju dok se mislima nalazite na nekom skrovitom mestu u svom umu i svetu samo vama znanom. Bojažljivost je normalna u oktobru za sve Device u smislu da niste posve sigurni šta je sledeći korak, da li ostati ili otići sa posla, kako reagovati u odnosima, šta napisati u poruci i slično. Venera je bar tu da sve možete da odložite i ublažite nekom radnjom kao digresijom i eto vas gde ne razmišljate više o G-6 kombinaciji već pišete spisak za kupovinu.

Problemi na ulici, sa komšilukom, kurirske pošiljke vam stižu jedna dnevno, ako nije isporuka gotove hrane jer vas je Venera ulenjila za kuhinjske poslove.

U ljubavi pažljivo sa sobom, preporuka je sačekati Veneru u Vagi u novembru, jer ova oktobarska i kad ne bi to - ode na razgovor o tome šta se desilo, zašto, kako je do nečega došlo, dakle puno priče kojom umarate sebe. Kraj meseca, 29. do 31. oktobra su divni dani da ih provedete sa prijateljima.

Vaga i podznak Vaga

O ne, vaša vladarka Venera 9. oktobra ulazi u Devicu. Opet u Pepeljugu sa ovog letnjeg bala koji je bio naporan, histeričan na momente, ali za pamećnje a to je jedino što računate! Pepeljuge, vreme je za sređivanje sebe, kuće, služenje svetu. Kod vas se ovaj servis uglavnom svodi na slušanje drugih, manje na fizički posao, te ćete verovatno tokom oktobra biti nezvanično intervjuer, terapeut, ispovednik, riznica svih tajni koje će vam drugi poveriti a vi ih zaboraviti ako nisu bile uzbudljive.

Vage koje sada otputuju mogu zameniti pepeljugu sa plažom i peskom u toplim krajevima, i daćemo im pet zvezdica za najpametniji potez meseca.

Mars vas neće zaobići u pogledu prehlada, pa jačajte imunitet preventivno. Njegova uloga je i ta da vam sada jača subjektivnost pa je svaki pokušaj da razumete drugu stranu (onu koja vas se lično tiče, a ne one koji vam se ispovedaju) sada nemoguća. Slušate a ništa ne čujete šta želi da vam kaže partner ili već ko, nego samo čujete ono što vam ne odgovara, ono na šta imate repliku, komentar. Kao advokat ste koji se samo vodi svojom stranom istine. Verovatno zato Vage i jesu dobri advokati.

Budite pažljivi od 5. do 15. oktobra ako idete na neke estetske zahvate, tretmane lica i slično jer možda budete alergični ili ne budete zadovoljni ishodom. Venera u Devici inače nije vreme za bilo šta estetsko osim ako se ne radi o medicinskim problemima koji već postoje i želimo da ih rešimo (čukljevi, čirevi, akne, mladeži i sl)

Škorpion i podznak Škorpion

Nema većeg zaljubljenika u eklispe i sve vidove pomračenja, fatalne dogaćaje od vas, pa ću odatle i krenuti. Solarna eklipsa u Ovnu 14. oktobra na vas će uticati pre svega u sektoru posla. Mrak ili novi početak? Kako kome. A lunarna na osi Škorpion - Bik 28. oktobra u prvi plan stavlja vaš emotivni život, partnerstvo, brak. Kako će i Mars tada biti u vašem znaaku, svi su izgledi da je transformacija neminovna, i lična i zajednička, ako želite da vezu sačuvate. Morate da se suočite sa potisnutim strahovima, ili ne morate ali ćete onda kinjiti drugu stranu i na njega projektovati sve najgore, da biste u novembru kada Mars bude u Strelcu imali zašta da se kajete ili izvinjavate bude li prilike. Povedite računa da nekoga ne oterate iz svog života ko je dobar samo zato što ne ispunjava vaše zahteve.

Promenljivost u ponašanju partnera vam svakako ne prija, jer vi takvo ponašanje samo sebi dozvoljavate dok drugi moraju biti apsolutno predvidivi i strogo kontrolisani sa vaše strane, zbog čega ste zapravo i detinjasti u ljubavi.

Stvari dakle mogu biti jako dobre, ali ne bez truda, napora, priznanja. Druga verzija je vama poznata od ranije, stisnete zube, trpite, trpite, trpite dok ne prođe. Prijatelji vam mogu biti zlata vredni u ovom periodu jer ohrabruju onu vašu nežnu stranu ličnosti i primećuju detalje koje drugi ne vide. U komunikaciji sa partnerom izbegavajte bilo kakav vid manipulacije od 16.do 22. oktobra - ništa time nećete postići. Budite direktni i jasni ili ćutite, bolje je.

Strelac i podznak Strelac

Na umor računajte, ali će mu razlozi uglavnom biti pozitivne prirode. Puno izlazaka, noćnih provoda, kasno odlaženje u krevet, gubite red koji i inače teško stičete, pa lako menjate dan za noć, doručak za večeru. U stvari, energija vam ne dozvoljava da se naspavate. Tera vas na produktivnost, manijački rad, kreativnost pa čak i fizikalisanje. Sportske aktivnosti, seks, selidba ili pomaganje u selidbi i fizičkim poslovima - sve može!

Izlaze vam u susret ljudi koji su uspešni i na dobrom glasu, viđeni u javnom svetu ili uticajni u svojoj branši. Kako obično ni ne pitate za pomoć, moguće je da će vam se sami ponuditi. Ne odbijajte, ništa im ne dugujete. Zapravo to i jeste svet kome više pripadate, koji vas više poštuje i u čijim očima ste vredni njihovog malog truda i usluge. Vaša veza sa običnim svetom kome ste vi uglavnom taj neko ko pomaže i čini je tu najviše jer vam održava vezu sa ličnom dobrotom. I u tom smislu, vreme je da odnesete nešto tetki, donirate hranu i odeću i počistite flajere iz hodnika zgrade.

U kući problemi sa vodom, vreme je da se zove vodoinstalater, a možda i majstor za prozore i parket. Pazite da nešto ne poplavi, proveravajte ventile. U organizmu- to su bubrezi, mokraćni kanali i zato je dobro da u ovom periodu pijete puno tečnosti i čajeva.

Ljubav - sledeće godine će mnogi od vas ući u brak, a do tada kao sad u oktobru, idete po svadbama, veselite se zbog sreće drugih. Za one u vezama oktobar planira više izlazaka i uživanja u zajedničkim aktivnostima.

Jarac i podznak Jarac

Ovo može biti vrlo uspešan period za vas jer je oktobar kao po vašoj porudžbini skrojen! Volja na vrhuncu, determinisan cilj, dobra strategija, komunikacija samo poslovna i koju nalaže konvencija (ono kada se javite na poziv jer možda vam zatreba uskoro ta osoba). Sve to naročito od 12. oktobra. Do tada moguće je da još razrešavate poslovne planove, pregovore sa šefovima, roditeljima, partnerom oko odluke koju ste planirali da obelodanite svima.

Ne zaboravite na dugove, Saturn iz Riba nas sve podseća da uvek nekome za nešto dugujemo, a ne samo novac, pa dok su planete u Škorpionu obiđite groblja, upalite sveće. Održavajte red. Onda će i u vašem životu biti reda. Drugi bi da zavire u vaše emocije, da osete puls vaših želja, nemira, strahova, ljubavnih uzdaha - ali nećete im priuštiti to zadovoljstvo kao i uvek, sve dok se sve ne obistini i ne ostvari. Zbog toga će vas okolina provocirati ako joj dozvolite, ne bi li izvukla od vas neku živu reakciju i emociju. Nemate kad da im objašnjavate stvari koje su propustili da nauče o životu, jer da jesu dobro bi vas razumeli, a za trivijalne razgovore, žalbe, prepričavanja kako je na poslu ili u braku - nemate vremena. Ni potrebe, ako već nema dobitka i za vas u tome.

Rođaka iz inostranstva će vas obradovati u drugoj polovini meseca (ili jako bliska prijateljica) pa je moguće da počnete sa planiranjem puta.

Javno predstavljanje je u periodu od 5.do 21. oktobra, ako padne oko 21. oktobra dobro se pripremite, imajte spreman uvod i zaključak da ne bi "zabagovali".

U ljubavi partner će imati uvek neku lepu reč ili šalu da vas razvedri i nasmeje. Povremeno će se ponašati kao kralj u kući bilo da ništa ne sređuje ili je organizacija sve po njegovom (njenom) ali to je ok, ako razmislite - ne ugrožava vas, a treba im povremeno priuštiti taj luksuz. Solo Jarčevima, oktobar je mesec dopisivanja, puno priče malo manje akcije.

Vodolija i podznak Vodolija

Finansijska kriza i to ozbiljna. Zabrinutost je opravdana i odraz vaše odgovornosti. Ipak, srećni ste ako ste uspeli da sredite stambeno pitanje. Ako niste prilika za to traje do juna 2024. Iako je posao u oktobru i novembru ozbiljno ugrožen (traži stanje pripravnosti, danonoćni rad, pripreme, logistiku da spasete situaciju ili firmu), ipak će vam doneti garanciju za budućnost i još bolje preporuke zbog iskustva koje trenutno živite ili vas čeka uskoro.

Kraj meseca je za odmor, druženje i predah. Ali do tada vikendi i praznici kaao da ne postoje.

Ako postoje nerešene sudske stvari, i one dolaze na red ovog meseca. Pravdoljubivi ste ali niste naivni. Najbolje je da i sami iščitate propise koji vas dotiču i da zakon koristite kao preventivni narativ u komunikaciji sa rivalima. Dok se drugi budu veselili po žurkama i svadbama kada Merkur bude u Vagi od 5. do 21. oktobra, vi ćete zaroniti u papire, spise, stare i nove ugovore, brojati pare, vraćati arhive platnog prometa.

U ljubavnom životu imate podršku partnera ali to ne znači da vas povremeno neće kinjiti što mora da trpi vašu tenziju. Partner vam daje prostora i vreme, na uštrb sebe i svojih želja i zbog toga trpi pa se sveti, pa opet daje, pa trpi pa se malo sveti - što je okej.

Slobodnim Vodolijama ovo je period kada kroz posao mogu naleteti slučajno na neku staru priču koja je uvek mogla da se nastavi tamo gde je prekinuta, pa je i to moguće.

Ribe i podznak Ribe

Slično kao i kod Jarčeva, ovo može biti mesec fantastičnih rezultata za vas jer ste uspeli da grupišete svoju snagu oko vaše volje i usmerite je u pravcu vere i vizije - tamo gde oduvek znate da ste krenuli najzaobilaznijim putevima koji postoje. Dobri i korisni razgovori su oko 24. oktobra dok nekoliko dana pre toga možete biti zabrinuti jer vam se neko ne javlja, ne odgovara, ili počinjete tada da sumnjate ali ne zadugo. Ipak je sve dobro. Fizička aktivnost vam prija pa samo krenite.

U ljubavi ćete imati čarobne trenutke oko 20. oktobra i krajem meseca dok su prvi dani oktobra kao i period oko 9. oktobra kada Venera bude imala kvadrat sa Saturnom - dani kada možete biti odbijajući drugoj strani. Kao da ste toliko tada zaronili u nešto vaše da ste postali potpuno gluvi za potrebe partnera. Dobra stvar je što vam nikada nije teško da priznate svoju grešku, ispovedanje i taj odušak koji donosi istina kojom tražite od drugoga da vas razume i oprosti, gotovo vam je slatki greh kome se često vraćate. U vezama gde toga nema, verovatno nedostaje poverenje pa se tu zato više koristite pravdanjima i izgovorima, podsećajući partnera na sve ono što sa njegove strane nije bilo fer pre tri ipo godine u aprilu.

Zdravstveno ste dobro, iako ćete brinuti tokom čitavog oktobra dok je Venera u Devici i truditi se da ispoštujete sve što je do vas. Nezadovoljstvo izgledom je normalno kada Saturn tranzitira vašim znakom, čak i da nismo poružneli, počeli lošije da se oblačimo ili vidno ostarili, osećaj da niste dovoljno privlačni može vas povremeno tištiti.

image
VV inauguration
banner