Magazin

Ko kaže da novogodišnji paketići ne padaju sa neba? U jednom ruskom gradu oni se deci dele baš ovako

Zamislite samo tu radost kada dečica ugledaju Deda Mraza koji se spušta sa krova zgrade i poklone uručuje kroz prozor! Mališanima u ruskom gradu Čeljabinsk je ovaj osećaj dobro poznat, budući da ih tokom decembra već godinama Deda Mraz obraduje baš ovakvom podelom paketića.

Kada je u pitanju podela novogodišnjih paketića mališanima, ideja može biti pregršt: od onih klasičnih, kada poklone pronađu ispod jelke, pa sve do sasvim neočekivanih. Ruski profesionalni alpinista, Ruslan Kudabajev, je u ovoj kategoriji odneo sasvim sigurnu pobedu - on poklončiće donosi obučen u odelo Deda Mraza, spuštajući se sa krova višespratnice.

"Spustio se pravo sa neba noseći u rukama džak sa paketićima i kroz prozor podelio dečici poklone. Mališani su oduševljeni", rekla je jedna mama iz Čeljabinska.

Dečija radost je glavni cilj Deda Mraza iz Čeljabinska

Na video snimku koji je se u sredu pojavio na svim društvenim mrežama u Rusiji, mladić iz Čeljabinska se presvlači u magično odelo Deda Mraza, kači karabinerima za postavljenu sajlu i bez oklevanja spušta sa krova višespratnice. Noseći u rukama džak sa poklonima, on kuca na prozore stanova i deli paketiće najmlađim stanovnicima, mameći osmehe i suze radosnice.

O ovakvom načinu podele novogodišnjih paketića stanovnici Čeljabinska se informišu putem specijalno kreiranih čet-grupa ili sajtova upravnika stambenih kompleksa, na kojima alpinista Kudabajev nudi svoje usluge. Ipak, kako kaže i sam Deda Mraz, postoje minimalna ograničenja, a sva su povezana sa ekstremnim vremenskim uslovima.

Interesovanje roditelja raste iz godine u godinu

San svakog roditelja je da svom detetu priredi nezaboravne praznike, a kako kaže i sam alpinista, efektnije od ovoga jednostavno ne može. I roditelji su toga svesni, pa je i potražnja za uslugama ovog Deda Mraza iz godine u godinu sve veća. Tako je, primera radi, ove godine on dobio čak 115 upita da se podela paketića obavi kroz prozor, na način na koji je on, slobodno možemo reći "patentirao".

"Danas sam baš isporučio jednu turu novogodišnjih paketića kroz prozor", rekao je Kudabajev. "Jedna devojčica je bila u takvom šoku kada sam joj čestitao praznike i uručio poklone, da ja te emocije ne umem da prenesem. Nisu oduševljeni samo mališani, kod odraslih se javljaju iste emocije."

image