Magazin

Ovih 6 stvari u spavaćoj sobi uništavaju vaš seksualni život

"Zašto je veš nagomilan u uglu? Kad smo zadnji put menjali ove čaršave? Moramo da ugasimo televizor, previše trošimo struju..." Sigurno ne želite da vam se ovakve misli vrte u glavi kada ste u krevetu sa partnerom, ali mnogima se ovo često dešava. Možda ne deluje kao nešto što može da utiče na odnos, ali upravo ovo ukazuje da izgled spavaće sobe i predmeti koji se nalaze u njoj neprimetno kvare vaš intimni život.
Ovih 6 stvari u spavaćoj sobi uništavaju vaš seksualni život© Unsplash/Becca Tapert

Kada živimo sa partnerom, nekada je potrebno da uložimo trud i vreme da bi seksualni život bio zadovoljavajuć, posebno zato što svakodnevni stres, poslovi i obaveze uglavnom budu na vrhu liste prioriteta.

Međutim, pored izdvajanja vremena, postoji još jedan veliki faktor koji utiče na naš odnos, a to je izgled spavaće sobe. Da li je to prostor u kojem ste opušteni ili više služi kao soba za gledanje televizije i odlaganje odeće? Postoji nekoliko stvari koje mogu neprimetno pokvariti vaš seksualni život, tako da je bolje da iz spavaće sobe izbacite:

Vaš telefon

Osim činjenice što telefon i televizija remete san i ne dozvoljavaju mozgu da se opusti, isto tako mogu da unište intimnu atmosferu. Iako elektronika može biti od pomoći u nekim slučajevima (kada nam treba romantičan film ili plejlista), u većini slučajeva samo odvlači pažnju i ne dozvoljava nam da se skoncentrišemo na partnera.

Dakle, ako ste izdvojili dragoceno vreme koje možete da provodite s partnerom, spavaća soba nije mesto za čitanje mejlova, gledanje društvenih mreža i televizije.

Stara posteljina

Nije neophodno da posteljina bude od luksuzne svile, u crvenoj i crnoj boji, da bi poboljšala atmosferu, ali ipak je dobro da obratimo pažnju na izgled kreveta, koji bi trebalo da bude oaza za ljubavne parove.

Da li posteljina nije oprana neko vreme? Da li se vidi da je stara, iscepana, da li ima neatraktivan dizajn, koji ne podstiče senzualnost i uzbuđenje? Ako je odgovor potvrdan, onda je zamena ili kupovina nove posteljine dobra ideja. Osim što će soba izgledati lepše, rado ćete provoditi vreme u krevetu.

Nered

Ako je vaša soba neuredna, seks verovatno nije prva stvar na koju pomislite kada se nalazite u njoj. Umesto da vam gomila veša, fleke na zidu ili šolja kafe koja od jutros stoji na stočiću odvlače pažnju, dobro je da sa partnerom odradite "brzo čišćenje". Osim što će nered biti uklonjen, ova vrsta timskog rada podstiče bliskost, pa samim tim i volju za intimom.  

Mirisi

Za većinu ljudi, mirisi ustajalog vazduha, hrane  i prašine nisu od pomoći kada je u pitanju seks, posebno jer se tokom intimnih odnosa uključuju sva ljudska čula. Možete da provetrite prostoriju i ubacite mirišljave sveće, esencijalna ulja i mirisne štapiće, koji će poslužiti kao jednostavni, ali efikasni afrodizijak.

Pogrešne stvari na komodi

Ako na noćnoj komodi držite fotografije svojih roditelja, zaostalu sliku bivšeg partnera, spisak obaveza, knjige koje niste pročitali, elektroniku, onda vam je verovatno teško da se skoncentrišete na vreme koje provoidte sa partnerom. Svi predmeti koji mogu da nam odvuku misli bi trebalo da se uklone iz spavaće sobe, barem kada je vreme za intimu.

Loše osvetljenje

Adekvatno osvetljenje može potpuno da promeni izgled prostorije, pa samim tim i naše raspoloženje. Ako se u spavaćoj sobi nalaze bela, hladna svetla, onda se verovatno nećemo opustiti i imati želju za seksom. Najbolje je da tople nijanse preovladaju, da to bude mala lampa ili čak svetla u boji, koja će uneti uzbuđenje i ulepšati ambijent, pa samim time i iskustvo.

image
VV inauguration
banner