Magazin

Vodič: Kako da pronađete par farmerki koji vam savršeno stoji

Farmerke su sastavni deo gotovo svačijeg ormara, ali često deluje kao da je nemoguće da pronađete par koji je u isto vreme udoban, koji vam dobro stoji i koji je napravljen od kvalitetnog, izdržljivog teksasa. Ako iznova tražite svoj "savršeni" par, onda bi bilo dobro da promenite dosadašnji metod i obratite pažnju na sledećih nekoliko faktora.
Vodič: Kako da pronađete par farmerki koji vam savršeno stoji© Unsplash/ lan deng

Možda ste pronašli farmerke u sjajnoj boji, ali su previše krute. Možda je par sledećih udoban, ali to nije stil koji ste želeli. Možda je kod trećeg para materijal vrlo kvalitetan, a veličina (koju inače nosite) vam "čudno stoji".

Ovo su svima dobro poznate frustracije pri traženju novih farmerki, koje samo otežavaju proces, te na kraju "žrtvujete" jedan od zahteva koji ste prvobitno imali i tražite nešto što "može da prođe".

Međutim, to ne mora da bude tako, jer možete da kupite farmerke koje ispunjavaju sve vaše kriterujme, potrebno je samo da znate kako da ih tražite. Stručnjaci iz modne industrije su za "Hafington" post" podelili na šta bi trebalo obratiti pažnju kada krenete u sledeću kupovinu:

Tražite po merama, a ne po veličini

Proizvođači džinsa ne koriste standardne veličine, što može otežati kupovinu farmerki. Čak i unutar istog brenda, ista veličina može da izgleda drugačije na dva različita modela farmerki.

To je zato što mnogi brendovi testiraju farmerke samo u jednoj veličini, a nakon toga su ostale veličine obično zasnovane na "nagađanjima". Drugi faktori, kao što su kroj i vrsta tkanine, takođe mogu uticati na veličinu.

Da biste pronašli par koji vam savršeno pristaje, izmerite svoje dimenzije i potražite tabelu mera veličina proizvođača da biste pronašli podudaranje.

Ako ovo zvuči isuviše komplikovano, postoji još jedno rešenje. Ukoliko imate farmerke za koje mislite da vam savršeno pristaju, potražite tabelu veličina toga brenda i koristite njihove mere kao vodič prilikom kupovine novog para. Na kraju, svoj "savršeni" par uvek možete poneti sa sobom u prodavnicu i tražiti farmerke koje se po veličini poklapaju.

Ključ je pozadi

Izgled zadnjeg dela je važan faktor u odabiru para koji vam sjajno pristaje. Pre svega, nikada ne bi trebalo da se pojavljuju praznine u pojasu. Ako se sagnete i napravi se veliki razmak između vašeg struka i tkanine, onda te farmerke nisu za vas.

Zatim, obratite pažnju na džepove na zadnjoj strani, kako biste bili sigurni da ističu oblik tela na najbolji način. Džepovi koji su manji i visoko postavljeni mogu vizuelno da podignu zadnji deo vašeg tela. S druge strane, ako su džepovi veliki i postavljeni prenisko, verovatno će vam ceo zadnji deo tela vizuelno "povući" nadole.

Prilagodite kroj prema svom obliku tela

Važno je pronaći dobar kroj, koji će dobro da stoji na vašem struku i na bokovima. Obratite pažnju na najužu tačku na svom telu (što je mnogima uglavnom struk) i potrudite se da farmerke koje odaberete pravilno ističu ovaj deo.

Proverite sve vrste krojeva koji postoje: Tu su one sa visokim, srednjim ili niskim strukom, uske, široke kratke ili dugačke nogavice... Odabir ovih stilova u potpunosti zavisi od oblika vašeg tela. Na primer, često se govori da ljudi sa dugačkim nogama najbolje izgledaju u farmerkama visokog struka, ali to ne znači da će ovo modno pravilno važiti i za vas.

Izdvojte vreme i strpljenje, isprobajte više različitih krojeva i odlučite kojim stilom ste najviše zadovoljni. Svaki par probajte dok nosite cipele, jer obuća može izmeni izgled farmerki.

Nisu sve tkanine iste

Rastegljivi džins je jedna od najudobnijih tkanina i dobro pristaje uz telo. Međutim, ovaj materijal nije najkvalitetniji izbor, jer farmerke često ne mogu da se "oporave" odnosno vrate u prvobitanu formu nakon jednog ili dva nošenja.

Većina stručnjaka će radije da preporuči dobar teksas materijal, koji će da "preživi" više nošenja i pranja, bez menjanja oblika ili uništavanja vlakana. S druge strane, ovakve farmerke mnogima mogu biti vrlo krute i neudobne.

Da biste pronašli farmerke koje izgledaju dobro, a i koje prijaju na dodir, potražite par koji ima kombinaciju oba: I rastegljivih i čvrstih tkanina. Dobro pročitajte sastav na etiketi, postavite pitanja prodavcima o tkanini koje preporučuju, dajte sebi vremena da "osetite" materijal na koži pre nego što donesete odluku.

image
VV inauguration
banner