Magazin

Ne znate kako da uklonite miris kućnih ljubimaca iz stana? Ovi saveti vam mogu pomoći

Kućni ljubimci su deo naših porodica, ali ma koliko ih voleli, njihov miris ume da smeta. Srećom, postoje jednostavni načini borbe sa njim.
Ne znate kako da uklonite miris kućnih ljubimaca iz stana? Ovi saveti vam mogu pomoći© Canva / Africa images

Krzneni prijatelji u naše živote unose veliku količinu radosti i ljubavi, ali i poneki izazov, poput dlaka koje se "lepe" na nameštaj i neprijatnih mirisa sa kojima je vrlo teško izboriti se, a koji se zadržava u garniturama, tepisima i drugim materijalima koji upijaju mirise. Ukoliko i vi mučite muku sa time kako da se otarasite mirisa ljubimca, a da pritom ne ugrozite njegovo zdravlje, ovi saveti vam mogu biti od velike koristi.

Soda bikarbona - magičan prah koji uklanja neprijatne mirise

Soda bikarbona je poznata kao izuzetno delotvorno sredstvo u borbi sa neprijatnim mirisima, koje je pritom i vrlo povoljno. Kako biste eliminisali mirise ljubimaca, sve što je potrebno jeste da pospete tkaninu sodom bikarbonom i ostavite da odstoji preko noći, a potom temeljno usisate mesto koje ste tretirali sredstvom. Ukoliko mirisi nisu u potpunosti nestali, postupak možete ponoviti.

Paročistač može biti odličan saveznik

Čistači na paru su, pored kvalitetnog usisivača zavidne snage, drugi najbolji saveznik u borbi sa neprijatnim mirisima ljubimaca. Ono što ih izdvaja od drugih uređaja jeste činjenica da ne zahtevaju korišćenje bilo kakvih agresivnih hemikalija, te su potpuno bezbedni za vaše i zdravlje vaših ljubimaca. Sve što je potrebno jeste da nakon usisavanja proparite garnituru i druge komade nameštaja, i sav neprijatan miris će nestati.

Ako ništa ne pomogne, tu su profesionalci

Kada su pojedine rase mačaka i pasa u pitanju, ne pomažu ni soda bikarbona, a ni paročistač. Tada "na scenu" stupaju profesionalci, koji će uz pomoć hemikalija i adekvatnih uređaja učiniti da vaš dom ponovo zamiriše. Istina, za tretman dubinskog pranja nameštaja moraćete da izdvojite malo više novca i vremena, ali ćete se barem rešiti neugodnim mirisa.

Jedina stvar o kojoj bi trebalo da povedete računa kada angažujete profesionalce jeste koji tim proizvoda koriste za pranje nameštaja - određene vrste mogu biti izuzetno opasne po zdravlje ljubimaca (naročito osetljivijih rasa), te nije zgoreg da se o tome raspitate pre nego što zakažete termin.

image
VV inauguration
banner