Magazin

Srećan broj: SIM kartica sa jedinstvenim brojem prodata za skoro milion dolara

Nekim ljudima je naročito važno da njihov broj bude "lep": da se lako pamti, zvuči moćno i nosi neki skriveni smisao. Kada je reč o bogatašima u Dubaiju, pomama za takvim telefonskim brojevima nekada prevazilazi normalne granice, pa su za svoj savršeni broj telefona oni spremni da plate na stotine hiljada dolara.
Srećan broj: SIM kartica sa jedinstvenim brojem prodata za skoro milion dolara© Canva / D3Damon

Na nedavnoj humanitarnoj aukciji, na kojoj se licitiraju "Najbolji brojevi", našla se jedinstvena SIM kartica koja nosi broj 058-7777777. Potražnja za ovim brojem telefona bila je neverovatno velika, a pobednik aukcije je za svoju srećnu SIM karticu "iskeširao" neverovatnih 871.412 dolara!

Zbog čega je SIM kartica "planula" na aukciji

Postoje nekoliko razloga zbog kojih je interesovanje za SIM karticom koja nosi ovaj broj bilo toliko veliko. Prvi jeste činjenica da sadrži broj 7, koji bogati stanovnici Dubaija izuzetno vole i smatraju jednim od najmagičnijih i najsvetijih brojeva, a drugi taj što se broj 7 ponavlja uzastopno čak 7 puta. Dakle, magija ovog broja je dvostruko veća! Treći razlog jeste taj da je ovakav broj telefona izuzetno jednostavno zapamtiti.

Društvene mreže "gore" od kako se aukcija završila

Korisnici društvenih mreža ne prestaju da komentarišu ovu (za mnoge suludu) aukciju, a mišljenja su veoma podeljena. Postoje oni koji su bogatog kupca podržali u želji da svoj novac potroši na ovakav način, ali je većina ipak zgrožena ovakvim rasipanjem u vreme kada je u svetu toliko ljudi kojima je pomoć prekopotrebna. 

Oni koji su ovaj čin oštro osudili otišli su i korak dalje i predložili da novom vlasniku jedinstvenog broja pokvare uživanje u obavljenoj licitaciji. Pitate se kako? Njihova ideja jeste da se na pomenuti broj neprekidno upućuju spam pozivi koji će "izludeti" bogataša i navesti ga da SIM karticu proda. 

U Dubaiju na ceni i registarske oznake za vozila

"Lepe" i retke registraske tablice, naročito one sa manjim brojem simbola, na aukcijama u Dubaiju i drugim gradovima Ujedinjenih Arapskih Emirata takođe dostižu basnoslovne cene. Tako je nedavno na aukciji prodata tablica koja nosi oznaku P 7, za koju je imućni ponuđač potrošio rekordnu svotu novca - 55 miliona dirhama, odnosno oko 15 miliona dolara. Ovom kupovinom on je oborio prethodni rekord u ceni tablica koji je postavljen pre više od dve decenije.

image