Rusija

Zaharova: SAD mogu da izazovu direktan sukob sa Rusijom

Moskva upozorava da su vojna tehnika zapadnjaka, kao i njihovi borci na frontu, legitimna meta Oružanih snaga Rusije
Zaharova: SAD mogu da izazovu direktan sukob sa Rusijomwww.globallookpress.com © MFA Russia

Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je danas Sjedinjene Američke Države da bi trebalo da bolje porazmisle o izjavama i potezima svog rukovodstva, jer bi moglo doći do direktnog vojnog sukoba sa Rusijom. 

"U Vašingtonu bi trebalo da porazmisle o posledicama njihovih sve agresivnijih odluka, koji predstavljaju pretnju koja može dovesti do direktne vojne konfrontacije sa Rusijom i, za SAD, ponižavajućeg ponavljanja istorije koje bi nalikovalo na avganistanski ili vijetnamski scenario", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. 

Zaharova je na ovaj način prokomentarisala reči šefa Pentagona Lojda Ostina, koji je 15. marta rekao da se broj zemalja, koje su spremne da Ukrajini pošalju vojnu pomoć, povećava, te da bi Kijev tako mogao da dobije više od 150 tenkova "leopard" u nadi da bi konačno uspeo da "prelomi na frontu". 

Isticanje da je upravo Zapad "obezbedio 'ključnu vojnu tehniku za Ukrajinu' je osmišljeno kako bi se dodatno stimulisali neodlučne  Evropljane i ohrabrili one koji već 'jure u boj sa Rusijom' u želji da direktno učestvuju u sukobu, a SAD su, zapravo, odavno njegov učesnik", poručili su danas iz Moskve.

"S tim u vezi ponovo podsećamo da su američko i zapadno oružje, kao i američki i NATO plaćenici i vojni specijalisti, bili i ostali legitimne mete za Oružane snage Rusije", podsetila je Zaharova.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner