Magazin

Instragram uvodi novu funkciju, korisnici mogu da kreiraju skrivene "storije"

Platforma Instragram uvodi pregršt novih funkcija za svoje popularne "priče" (Stories), a najvažnija među njima je funkcija "Otkrij" (Reveal) koja omogućava korisnicima da kreiraju skrivene "storije" koje će njihovi pratioci moći da otkriju samo ako zatraže dozvolu od autora putem privatne poruke.
Instragram uvodi novu funkciju, korisnici mogu da kreiraju skrivene "storije"© freepik/natanaelginting

Da biste kreirali tajne "storije" potrebno je da kliknete na ikonu nalepnica na vrhu aplikacije, izaberete funkciju "Otkrij" i napravite Instragram "stori" koji će biti zamagljen za sve korisnike, prenosi Teh kranč.

Kompanija veruje da će nova funkcija poslužiti kao povod za započinjanje konverzacije sa prijateljima na Instragramu.

Funkcija "Dodajte sopstvenu muziku za storije" takođe je integrisana u aplikaciju, tako da će korisnici moći da dele i svoje omiljene pesme.

Korisnici će takođe moći da dodaju okvire, pa će fotografije koje su dodate u "storije" ličiti na polaroid snimke.

Još jedna nova funkcija nazvana "Izrezivanje" omogućiće korisnicima da deo bilo kog videa ili fotografije u svom albumu pretvore u prilagođenu nalepnicu - stiker,  koju mogu dodati u stori ili rils. Ova funkcija je slična Eplovom alatu za izrezivanje slika, koji omogućava da "uzmete" objekat sa slike ili videa samo pritiskom prsta.

Lansiranje novih funkcija dolazi nakon što je Instagram u utorak objavio da uvodi nekoliko novih promena u svoj sistem rangiranja kako bi bolje istakao sadržaj manjih, originalnih kreatora sadržaja. Kao deo promena, Instagram zamenjuje ponovne objave originalnim sadržajem u preporukama, dodaje oznake na ponovno objavljen sadržaj i uklanja agregatore sadržaja iz preporuka. Objava je usledila nakon meseci kritika kreatora koji su rekli da je njihov doseg negativno uticao na algoritam.

image