Rusija

Šojgu na prvoj liniji fronta specijalne vojne operacije (VIDEO)

Ministar odbrane Ruske Federacije proverio je borbenu gotovost snaga i uslove u kojima se čuva vojna tehnika
Šojgu na prvoj liniji fronta specijalne vojne operacije (VIDEO)www.globallookpress.com © Kremlin Pool

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu posetio je danas položaje ruske vojske u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini i proverio borbenu gotovost snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane na svom Telegram kanalu.

"Sergej Šojgu razgovarao je sa vojnim osobljem na prvoj liniji fronta. Tom prilikom, on im se zahvalio na uzornom izvršenju zadataka u okviru specijalne vojne operacije. Kada je ministar upitao kakvo raspoloženje vlada među vojnicima, načelnik vojnog odeljenja dao mu je jasan odgovor: 'Borbeno!'", saopštilo je ministarstvo.

Ministar je proverio uslove u kojima borave vojnici, kao što su temperatura u prostorijama gde spava vojno osoblje, grejanje, kvalitet ishrane i drugo. Proverio je i u kakvim uslovima se čuva vojna tehnika. Međutim, poseban akcenat stavljen je na organizaciju snabdevanja vojske tokom vojne operacije. 

Načelnik medicinske jedinice upoznao je Šojgua i sa situacijom koja vlada u ovim redovima vojske, uključujući pitanja snabdevanja svim neophodnim potrepštinama i zaliha lekova.

Po završetku posete, ministar je poželeo vojnicima srećnu novu godinu i dao dalje smernice. Poručio im je da ne žure i ostanu smireni, dodajući da je u vojsci sve kako treba.

Današnja poseta Šojgua usledila je dan nakon sastanka Vladimira Putina sa čelnicima Ministarstva odbrane, tokom kog su se ruski predsednik i ministar osvrnuli na situaciju u vojsci tokom ove godine i ukazali na neophodne izmene koje bi trebalo usvojiti tokom 2023. godine.

Putin je istakao da vojska ima neograničeno finansiranje kako bi vojno osoblje imalo sve što je potrebno i maksimalno se dobro borilo na frontu. U tom kontekstu je obratio pažnju na sve ono što je zapravo neophodno vojnicima: kvalitetnu opremu, odeću, uslove života i drugo...

image