Rusija

Glavni ruski istražitelj poslao tim u Brjansk nakon ukrajinskog napada

U dejstvima diverzantske grupe u selu Ljubečan poginula dva civila, a ranjen je desetogodišnji dečak
Glavni ruski istražitelj poslao tim u Brjansk nakon ukrajinskog napadawww.globallookpress.com © Edgar GutiÃ�rrez/Keystone Press Agency

Predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin poslao je istražni tim u Brjansku oblast, mesto gde su ukrajinske snage danas izvele napad u kome su ubijene dve osobe.

"Predsedavajući Istražnog komiteta Ruske Federacije Aleksandar Ivanovič Bastrikin naložio je istražnom timu Centralnog odeljenja, uključujući kriminaliste i stručnjake, da brzo izađu na lice mesta u selo Ljubečane, u Brjanskoj oblasti", navodi se u saopštenju.

Ranije je guverner Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio da su u dejstvima diverzantske grupe u selu Ljubečan poginula dva civila, a ranjen je desetogodišnji dečak.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je da su ukrajinski nacionalisti, koji su izvršili teroristički napad potisnuti na teritoriju Ukrajine i nanet im je masivan artiljerijski udar.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se u Brjansku odigrao teroristički napad.

"Otvorili su vatru videći da su u vozilu deca. Ovaj zločin čine neonacisti i njihovi gospodari. Siguran sam da će ti isti gospodari brzo zaboraviti današnji zločin. Ali opet ponavljam: neće uspeti – mi ćemo ih zgromiti", rekao je Putin.

FSB je naglasio da je pronađena velika količina eksplozivnih naprava raznih vrsta. 

image