Rusija

Putin: Rusija je spremnija nego 2014, imamo i hipersonično oružje

Rusija je sada daleko spremnija nego 2014. godine u vreme Krimskog proleća, rekao je ruski predsednik
Putin: Rusija je spremnija nego 2014, imamo i hipersonično oružje© http://kremlin.ru/

Rusija nije iskoristila hipersonično oružje tokom Specijalne vojne operacije u Ukrajini (SVO), iako ga ima, kao i druge savremene sisteme, rekao je predsednik Vladimir Putin u intervjuu za "Rusija 1".

Rusija je sada daleko spremnija nego 2014. godine u vreme Krimskog proleća, rekao je Putin, odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo smisleno da Rusija pokrene SVO još tada.

Prema rečima ruskog predsednika, morala je najpre da se obezbedi hrana, da se nadoknadi uvoz, da se ojača finansijski sistem i da se razvije moderno naoružanje.

"I na kraju, mi i sada imamo mnogo toga da uradimo, na primer, kada je u pitanju razvoj kopnene vojske. Tada nismo imali hipersonično oružje, ali sada ga imamo. Ne koristimo ga, ali imamo. Razumete li? Imamo i druge savremene sisteme, a 2014. nismo imali ništa slično", rekao je Putin.

Zato, nastavio je on, ne treba imati subjektivan odnos prema ovom pitanju.

Uprkos očekivanjima neprijatelja, u Rusiji se ništa nije urušilo, finansijski sistem funkcioniše, banke povećavaju svoje mogućnost, naveo je Putin i dodao da je, po njegovom mišljenju, iz ove perspektive teško reći šta bi se dogodilo 2014. godine.

image