Rusija

Patrušev: NATO od Ukrajine napravio veliki vojni kamp za poraz i rasparčavanje Rusije

Vašington je odavno postao šampion u narušavanju suvereniteta država, u broju pokrenutih ratova i sukoba, u grubom i nelegalnom lovu na građane drugih zemalja, poručuje sekretar Saveta bezbednosti Rusije
Patrušev: NATO od Ukrajine napravio veliki vojni kamp za poraz i rasparčavanje Rusijewww.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/ZUMAPRESS.com

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev poručio je da su zemlje NATO-a od Ukrajine napravile jedan veliki vojni kamp sa ciljem da poraze Rusiju na bojnom polju, a zatim da je rasparčaju.

"Zemlje NATO-a su strane u ovom sukobu. One su od Ukrajine napravile jedan veliki vojni kamp, koje ukrajinskim trupama šalju oružje i municiju, obezbeđuju im obaveštajne podatke, uključujući i uz pomoć satelitske konstelacije i značajnog broja bespilotnih letelica", rekao je Patrušev u intervjuu za "Rasiskaja gazeta", uoči drugog "Samita za demokratiju" koji su pokrenule Sjedinjene Države.

Prema njegovim rečima, instruktori i savetnici NATO-a obučavaju ukrajinsku vojsku, dok se plaćenici bore u sastavu neonacističkih bataljona.

"Pokušavajući da što duže produže ovaj vojni sukob, oni ne kriju svoj glavni cilj – poraz Rusije na bojnom polju i njeno dalje rasparčavanje", poručio je Patrušev.

SAD šampion po broju ratova 

Ruski zvaničnik je dodao da su SAD odavno postale "šampion" po broju ratova koji su pokrenuti u različitim delovima sveta i za narušavanje suvereniteta drugih država.

"Proglašavajući demokratske parole neumesnim i deplasiranim, Vašington je, zapravo, odavno postao šampion u narušavanju suvereniteta država, u broju pokrenutih ratova i sukoba, u grubom i nelegalnom lovu na građane drugih zemalja", naglasio je Patrušev.

On je istakao da ako Sjedinjene Države zaista odluče da krenu ka demokratiji i prestanu da ponižavaju svoje vazalne saveznike, Rusija će to svakako pozdraviti.

Podsetimo, prvi Samit demokratije, koji su takođe sponzorisale Sjedinjene Države, održan je u decembru 2021., dok je drugi zakazan za 28-30. mart, u pozadini ozbiljnih problema u američkom bankarskom sektoru, koji su počeli 10. marta nakon što su kalifornijski regulatori zatvorili "Silikon veli benk", jednu od dvadeset najvećih američkih komercijalnih banaka.

Ovo je bio najveći bankrot banke u SAD od finansijske krize 2008. Osim toga, vlasti su zatvorile veliku njujoršku banku "Signačr" zbog sistemskih rizika, a najavljeno je i zatvaranje banke "Silvergejt".

Američke vlasti nastoje da prevare svoj narod tokom sistemske krize 

Patrušev je naveo da je glavni zadatak sadašnjeg američkog političkog režima da zbuni svoj narod tokom sistemske krize, u koju su upale i same Sjedinjene Države. Prema njegovim rečima, podrazumeva se da SAD ne žele da čuju

"Glavni zadatak političkog režima u savremenim Sjedinjenim Državama je da zavede sopstveno stanovništvo u uslovima sistemske krize u kojoj se i oni sami nalaze. Demokratija je za njih samo lepa fasada državnog sistema, koja je zamišljena da sakrije nepoštovanje prava običnih Amerikanaca. Svako ko je pažljivo proučavao američki pravni i društveno-politički sistem, lišen je iluzija o slobodi govora i volje u ovoj zemlji", naveo je.

O kakvoj slobodi mišljenja može da se priča, zaključio je Patrušev, kada čak ni bivši predsednik SAD ne sme da govori na društvenim mrežama ni u štampi o temama koje su od interesa za društvo, a mediji su glasnogovornici najvećih kompanija i elitnih grupa.

image