Rusija

Medvedev: Britanija je naš neprijatelj sve dok im ostrvo ne potone

Smešno je uverenje britanskih zvaničnika da su sankcije za zaposlene u ruskom sudu strašna kazna i da će ruski zvaničnici dobiti napad histerije, napisao je bivši predsednik Rusije
Medvedev: Britanija je naš neprijatelj sve dok im ostrvo ne potone© Tanjug/ Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP

Britanija je bila, jeste i biće večiti neprijatelj Rusije, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarišući sankcije protiv zaposlenih u ruskom sudu koji su se bavili slučajevima teških zločina svojih građana.

Naime, nakon presude Vladimiru Kara-Murzi, koji je u Rusiji priznat kao strani agent, Velika Britanija je uvela sankcije protiv petorice Rusa: protiv sudije Basmanskog suda u Moskvi koji je naredio hapšenje opozicionara, istražitelja i još dvoje ljudi koje britanski "Forin ofis" naziva službenicima FSB-a.

"Ne marimo za njihove odluke. Britanija je bila, jeste i biće naš večiti neprijatelj, sve dok njihovo drsko i odvratno ostrvo ne ode u morski ponor od talasa koji će da se napravi od udarca najnovijeg ruskog sistema naoružanja", napisao je Medvedev na Telegramu.

"Nije poenta čak ni u konkretnom 'slučaju', već u njihovom svetom uverenju da je ovo strašna kazna i da će ruske zvaničnike spopasti napad histerije zbog toga", napisao je i dodao da je "veličanstvena vera britanskih degenerika da su posebni".

Medvedev je podsetio na akcije britanske ambasadorke onog dana kada je odlučila da sankcioniše zaposlene u ruskom sudu.

Zapravo, britanska ambasadorka u Moskvi Debora Bronert je, nakon što je Kara-Murza osuđen na 25 godina zatvora, imala "nastup" ispred moskovskog suda zbog čega ju je rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo na razgovor.

Rusija je oštro osudila demonstracije koje su organizovali Britanci, Amerikanci i Kanađani ispred suda i gleda na to kao na grubo mešanje u unutrašnje stvari ruske strane.

image