Rusija

Antonov o napadu na Kremlj: Kazna će biti oštra i neizbežna

Moskva će odgovoriti na ovaj drski teroristički napad i nadamo se da će američka administracija imati petlju i dostojanstvo da osudi ovaj teroristički akt, poručio je ruski ambasador u SAD
Antonov o napadu na Kremlj: Kazna će biti oštra i neizbežnawww.globallookpress.com © State Duma of Russian Federation/Twitter.com

Rusija će odgovoriti na ukrajinski napad dronom na Kremlj kada bude smatrala da je to potrebno, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Kako bi Amerikanci reagovali da dron udari u Belu kuću, Kapitol ili Pentagon. Odgovor je očigledan za svakog političara, kao i za prosečnog građanina: kazna će biti oštra i neizbežna. Moskva će odgovoriti na ovaj drski teroristički napad", rekao je Antonov, prenosi TASS.

On je naglasio da su izjave zvaničnika u Vašingtonu o trenutnoj situaciji "cinične i apsurdne".

"Oni ovde nisu mogli da prepoznaju očigledno – teroristički akt koji je planirao režim lidera Ukrajine Vladimira Zelenskog i pokušaj ubistva predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Štaviše, tajming nije slučajno izabran - uoči Dana pobede i parade 9. maja, na kojoj je planirano učešće stranih gostiju", kazao je Antonov.

Prema njegovim rečima, zvanična Moskva se nada da će američka administracija "imati petlju i dostojanstvo da osudi ovaj teroristički akt".

"Svet pamti kako je 2001. godine ruski predsednik prvi pružio ruku pomoći američkom narodu, koji je tada bio meta terorističkog napada. Sve je zaboravljeno. Danas SAD štite kijevske zločince. Izjave visokih funkcionera da Kijev može da bira kako da se brani su školski primer dvostrukih aršina, politike ohrabrivanja režima Zelenskog da napadne Rusku Federaciju", rekao je ruski ambasador.

Antonov je naglasio da su reči zvaničnika o navodnom odvraćanju kijevskog nacističkog režima od gađanja ciljeva spolja njene granice lažna farsa.

"Ukrajinski zločini i povlađivanje Zapada samo svedoče o tome da protivnici Rusije ne žele mir i da spasu hiljade života običnih Ukrajinaca", zaključio je Antonov.

image