Rusija

Rusija: Zapad ćutanjem odobrava teroristički napad na Kremlj

Ciljevi Specijalne vojne operacije moraju da se ispune, pretnja bezbednosti Rusije i teroristički napadi ne bi smeli da dolaze sa teritorije Ukrajine, navodi se u saopštenju
Rusija: Zapad ćutanjem odobrava teroristički napad na Kremljwww.globallookpress.com © Bai Xueqi

Nema sumnje da iza napada na Kremlj stoji kijevski režim, koji je dugo i svesno podržavao i koristio terorističke metode protiv civilne infrastrukture i civila, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ukrajina je, podseća Ministarstvo, organizovala eksploziju na Krimskom mostu 8. oktobra 2022. godine, napade na ciljeve koji nisu bili vojni u Brjanjskoj, Belgorodskoj i Rostovskoj oblasti, kao i druge brojne sabotaže. "A sada i Moskva. Terorističke i diverzantske aktivnosti Oružanih snaga Ukrajine uzimaju maha", navodi se u saopštenju.

Ovaj zločin otežava činjenica da je Kremlj rezidencija predsednika ruske države, a posebno je cinično što je atentat planiran uoči Dana pobede i parade 9. maja, na kojoj će učestvovati veterani Drugog svetskog rata "koji su prolili krv u borbi protiv nacizma i fašizma, i na teritoriji Ukrajine, između ostalog", ističe Ministarstvo.

S obzirom da je svetskoj zajednici dobro poznato da zapadne zemlje podržavaju Kijev slanjem oružja, obaveštajnih podataka i obukom vojske, njihovo ćutanje svedoči da odobravaju terorističke metode neonacističkog i ekstremističkog režima u Kijevu, zaključuje rusko MSP.

"Smatramo da svetska zajednica i međunarodne organizacije koje rade na osnovu međunarodnog prava treba da osude novi zločinački trik kijevskog režima", insistira Rusija.

Još jednom je potvrđeno da moraju da se ispune svi ciljevi Specijalne vojne operacije (SVO), pretnja bezbednosti Rusije i teroristički napadi ne bi smeli da dolaze sa teritorije Ukrajine, navodi se.

U saopštenju je potvrđeno da ruska strana zadržava pravo da uzvrati i odgovori u skladu sa procenama pretnje koju je Kijev stvorio za rukovodstvo zemlje.

image
VV inauguration
banner