Rusija

Pušilin: Ukrajinci ne prestaju sa napadima na Bahmut, ali situacija je pod kontrolom

Situacija je stabilna, kažu iz DNR
Pušilin: Ukrajinci ne prestaju sa napadima na Bahmut, ali situacija je pod kontrolomwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Ukrajinska vojska ne prestaje da napada Bahmut, rekao je danas lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Kako je objasnio, Ukrajinci pokušavaju da pronađu slabu tačku u odbrani ovog grada koji je nedavno osvojila ruska strana zajedničkom saradnjom "vagnerovaca" i Oružanih snaga Rusije.

"Artjomovsk (Bahmut). Situacija na bokovima se ako ne stabilizovala, onda je potpuno pod kontrolom. Protivnik se ne zaustavlja i redovno pokušava da pronađe slabe tačke na bokovima, redovno vrši artiljerijske i mitraljeske napade na grad. To otežava izvođenje akcija koje imaju za cilj deminiranje terena", rekao je Pušilin.

Nakon osvajanja grada, "vagnerovci" su predali Bahmut zvaničnoj ruskoj vojsci. Rusija ima u planu da obnovi teritoriju grada, uprkos tome što je njegov veliki deo razrušen.

Ukrajinska ofanziva počela je ubrzo nakon zauzimanja grada. Bitke se, prema pisanju ruskog novinara i poslanika Dume grada Moskve Andreja Medvedeva, danas vode od Belgorodske oblasti Rusije pa sve do Zaporoške oblasti, u kojoj se vode velike borbe. Vojska Ruske Federacije nastavlja uspešno da odbija napade Oružanih snaga Ukrajine

image