Rusija

Ruske snage oružjem visoke preciznosti sinoć gađale Odesu

Tokom prethodnog dana ukrajinska vojska je izgubila nekoliko stotina vojnika, više tenkova i oklopnih vozila, kao i nekoliko jedinica samohodne artiljerije i bespilotnih letelica
Ruske snage oružjem visoke preciznosti sinoć gađale Odesu

Oružane snage Ruske Federacije izvele su sinoć udar sa kopna i mora oružjem visoke preciznosti na objekte vojne industrije, infrastrukturu za gorivo i skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine u blizini Odese, kao i na vazduhoplovnu bazu Kanatovo u Kirovogradskoj oblasti. Svi objekti su pogođeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U pravcu Kupjanska, jedinice grupe "zapad" su napredovale više od jednog kilometra u dubinu i do dva kilometra duž linije fronta. Zauzele su železničku stanicu Molčanovo u Harkovskoj oblasti.

Prethodnog dana Ukrajinci su izgubili oko 70 vojnika, dva borbena oklopna vozila, samohodne artiljerijske sisteme "krab" i "gvozdika", kao i protivbaterijski radar AN/TPK-50 američke proizvodnje.

 U pravcu Donjecka tokom prethodnog dana likvidirano je više od 340 ukrajinskih vojnika, uništena dva tenka, tri borbena oklopna vozila, samohodna haubica Panzerhaubitze 2000 nemačke proizvodnje, dve samohodne artiljerijske jedinice "krab", samohodni artiljerijski sistem "Gvozdika" i dve haubice D-30.

Na zaporoškom pravcu gubici neprijatelja za prethodni dan iznosili su više od 170 ukrajinskih vojnika, dva tenka, devet borbenih oklopnih vozila, haubicu "MSTA-B", tri topa D-20, samohodnu artiljerijsku jedinicu "Gvozdika" i radarsku stanicu, kako i jedan protivbaterijski radar AN / TPK-50 proizveden u SAD.

U pravcu Hersona, tokom proteklog dana ubijeno je 50 ukrajinskih vojnika, uništeno je borbeno oklopno vozilo, tri kamioneta i haubica D-30.

Vojna avijacija, raketne snage i artiljerija grupe ruskih snaga tokom dana su pogodile 92 artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima, ljudstvo i vojnu tehniku u 106 okruga.

Tokom dana presretnuto je i pet raketa sistema HIMARS, a uništeno je i osamnaest bespilotnih letelica.

image