Rusija

Udar na Donjeck: Četvoro poginulo, deset ranjenih

Uništen je i autobus, saopštilo Predstavništvo DNR
Udar na Donjeck: Četvoro poginulo, deset ranjenih© РИА Новости / Таисия Воронцова

Broj poginulih tokom granatiranja Donjecka porastao je na četiri, 10 ljudi je ranjeno, a još jedan civil poginuo je tokom granatiranja Gorlovke.  Takođe, u Donjecku je uništen autobus, saopštilo je Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

Prethodno je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin kaže da ruska vojska svakodnevno poboljšava svoje pozicije u pravcu Krasnolimanskog, prenosi "Rosija 24".

"Postoje određeni uspesi, naše jedinice se kreću napred. Ruske snage izbacuju neprijatelja sa prethodno zauzetih položaja i bukvalno svakodnevno poboljšavaju svoje položaje", rekao je on.

Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke na ovom sektoru fronta, precizirao je Pušilin. Pored toga, ruske snage su uspele da isteraju neprijatelja iz Staromajorskog.

Kako je dan ranije saopšteno u Ministarstvu odbrane, zapadna grupacija trupa odbila je tri ukrajinska napada u Krasnolimanskom pravcu kao i u zoni Serebrjanskog šumskog gazdinstva. Kijev je izgubio do 140 vojnika i više jedinica tehnike.

Pušilin je takođe naveo da je na obodima Artjomovska došlo je žestokih sukoba.

"Pravac Artjomovska i dalje ostaje vruć: i na bokovima i u samom gradu, koji je sada izložen skoro svakodnevnom haotičnom granatiranju. Na obodima su prilično žestoki sukobi u oblasti naselja Kleščejevke. Neprijatelj tamo povremeno pokušava, u nekim trenucima čak i zauzima položaje, ali naše jedinice na kraju ipak istisnu neprijatelja", rekao je Pušilin.

Prema njegovim rečima, još uvek nije moguće započeti proveru teritorije grada kao ni rekonstrukciju, zbog redovnog granatiranja od strane ukrajinskih snaga .

image
VV inauguration
banner