Rusija

Putin: Najviše sredstava namenjeno obnovi škola u seoskim sredinama

To je neophodno kako bi deca sa sela dobila više mogućnosti za obrazovanje, poručio je ruski predsednik
Putin: Najviše sredstava namenjeno obnovi škola u seoskim sredinama© TANJUG/Pavel Byrkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Najviše sredstava koja se izdvajaju za popravku škola ide seoskim sredinama, kako bi ta deca dobila više mogućnosti za obrazovanje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin prilikom posete srednjoj školi Turginov u Tverskoj oblasti. 

Direktorka škole Olga Karaševa je, pokazujući predsedniku prostorije nove školske zgrade, istakla da je to veoma važno za seosku decu, jer su njihove mogućnosti za obrazovanje manje nego gradske. 

Ruski predsednik se složio sa direktorom, rekavši da kada se govori o popravci škola, fokus su seoske škole, kao i da je 70 odsto novca koji je usmeren na popravku škola, namenjen njima.

Govoreći o opremanju škole, Putin je naglasio da ako, na primer, deca imaju sklonost ka kreativnosti, onda kada se stvore uslovi za razvoj, njihovo interesovanje će se povećati. 

"Ovo se ne odnosi samo na umetničke radionice, već i na inženjersku i medicinsku opremu koja se pojavila u školi", naveo je.

Putin je zahvalio kolektivu škole i čestitao im Dan znanja. 

"Hvala vam na radu i trudu. Prenesite moje najlepše želje i čestitke celoj ekipi za početak školske godine. I, naravno, sve najbolje deci", poželeo je ruski lider.

image