Rusija

Ruska krstareća raketa uništila više od tri hiljade tona ukrajinske municije (VIDEO)

Ruska vojska nanela visokoprecizni udar na skladišta municije i naoružanja ukrajinske vojske u Hersonskoj oblasti
Ruska krstareća raketa uništila više od tri hiljade tona ukrajinske municije (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Koristeći krstareću raketu ruska vojska je uništila skladište naoružanja i municije ukrajinske vojske kod sela Kiseljevka u Hersonskoj oblasti.

Napad se odigrao 25. septembra, javlja Ministarstvo odbrane Rusije.

Uništeno je 12 hangara, u kojima je čuvano više od tri hiljade tona municije različitih kalibara, preciziraju iz Ministarstva.

Kako je danas izjavio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom proteklog meseca više od 17.000 vojnika i više od 2.700 jedinica vojne tehnike.

"Uništeno je sedam američkih borbenih vozila "bredli", dva nemačka tenka "leopard" i jedan engleski tenk "čelendžer", a ukrajinske snage izgubile su više od 17.000 ljudi", poručio je Šojgu.

Rusija je prethodno poslala notu zemljama NATO zbog isporuke oružja Ukrajini ističući da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za rusku vojsku.

Ukrajinsku kontraofanzivu koja je počela 4. juna i ruski i zapadni zvaničnici ocenjuju kao neuspešnu, ističući jaku i neprobojnu liniju odbrane ruske vojske.

Kako je ocenio stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, ukrajinska (kontra)ofanziva je očigledan fijasko.

"Plavim plamenom gori oprema isporučena kijevskom režimu, među kojima su hvaljeni američki oklopni transporteri 'bredli', nemački tenkovi 'leopard', kao i britanski 'čelendžer'", istakao je Nebenzja.

image