Rusija

Medvedev: NATO idioti nas guraju u treći svetski rat, nemačke fabrike oružja legitimna meta

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije smatra da "broj idiota na vodećim pozicijama u zemljama NATO raste" i da njihove izjave guraju Rusiju u treći svetski rat
Medvedev: NATO idioti nas guraju u treći svetski rat, nemačke fabrike oružja legitimna meta© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Rukovodstvo zapadnih zemalja gura Rusiju u treći svetski rat, ocenio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev i poručio da bi fabrike koje proizvode rakete "taurus" u Nemačkoj mogle da postanu legitimna meta za rusku vojsku.

"Broj idiota na vodećim pozicijama u zemljama NATO raste", ističe Medvedev aludirajući na reči predsednice Odbora za odbranu nemačkog Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman.

Ona je dan ranije poručila da na osnovu međunarodnog prava Ukrajina ima pravo da gađa vojne mete na teritoriji Rusije nemačkim raketama "taurus".

"U tom slučaju su i udari na nemačke fabrike u kojima se proizvode te rakete potpuno u saglasnosti sa međunarodnim pravom", zaključio je Medvedev.

Pored nemačke ministarke, Medvedev je izdvojio još jednog "glupana" - "novopečenog kretena", tj. novog britanskog ministra odbrane Granta Šapsa, koji je odlučio da obuku ukrajinskih vojnika prebaci na samu teritoriju Ukrajine

"Drugim rečima, da svoje instruktore učini legitimnima metama za naše Oružane snage, pritom, dobro znajući, da će biti uništeni. I to ne kao plaćenici, već upravo kao britanski NATO stručnjaci", napisao je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, "ovi glupani sa Zapada sve jednako guraju Rusiju u treći svetski".

image