Rusija

Kadirov: Čečenski borci na prvim linijama, uništavaju svaki oblik terorizma

Lider Čečenske Republike poručio da su Čečeni postali neuništivi zid koji "zadržava priliv zapadnoevropskih vrednosti, satanizma i nacizma"
Kadirov: Čečenski borci na prvim linijama, uništavaju svaki oblik terorizmawww.globallookpress.com © © Kremlin Pool

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini u borbama je učestvovalo 20.000 čečenskih boraca, a njih 9.000 je trenutno na prvim linijama fronta, poručio je lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov. 

"Zadužio sam komandante da preduzmu neophodne mere za formiranje rezervnog sastava iz redova dobrovoljaca. To će pomoći da se što pre popuni sastav vojske", dodao je Kadirov.

Napomenuo je da su na teritoriji Ukrajine delovali plaćenici iz više od 50 različitih zemalja.

"Neverovatnim naporima čečenskih snaga bezbednosti bilo je moguće vratiti mir i iskoreniti svaki oblik terorizma. Ipak, moramo biti spremni za svaku nepredviđenu situaciju, pošto se zapadna retorika od tada nije promenila", napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.

On je napisao da mu je veoma drago što su se borci iz Čečenije od početka spacijalne operacije odlično nosili sa postavljenim zadacima. Oni su, kako navodi, među savezničkim trupama postali "neuništivi zid koji zadržava priliv zapadnoevropskih vrednosti, satanizma i nacizma".

"Ovo, bez sumnje, zaslužuje iskrenu zahvalnost", smatra čečenski lider.

Veoma je važno, kako navodi, da svi shvate da cilj Zapada slabljenje i porobljavanje Rusije.

"Da bi se to uradilo, stvoren je NATO blok i pokrenuta antiruska propaganda velikih razmera. Istovremeno, aktivno se promovišu netradicionalne vrednosti koje imaju za cilj uništavanje institucija porodice, kulture, religije i svega što je utkano u našu viševekovnu tradiciju", smatra Kadirov.

On se osvrnuo i na humanitarnu delatnost navodeći da je regionalni javni fond nazvan u čast heroja ruske armije Ahmata-Hadžija Kadirova, prebacio više od 20.000 tona humanitarne pomoći namenjene stanovnicima oslobođenih teritorija tokom specijalne vojne operacije.

image
VV inauguration
banner