Rusija

Erdogan zna o čemu su razgovarali ruski obaveštajac i šef CIA

Ne smemo da damo tome šansu, naglasio je turski predsednik
Erdogan zna o čemu su razgovarali ruski obaveštajac i šef CIAwww.globallookpress.com © © Christoph Soeder

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da zna o čemu su razgovarali šef ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin i direktor CIA Vilijam Berns.

Nariškin i Berns razgovarali su u Ankari, a kako tvrdi Redžep Tajip Erdogan, tema razgovora bilo je sprečavanje izbijanja nuklearnog sukoba.

Obraćajući se novinarima nakon povratka sa samita G20 u Baliju, Erdogan je rekao da su, prema informacijama dobijenim od šefa turske obaveštajne službe, Rusija i Sjedinjene Države razgovarale o tome da se nuklearno oružje ne koristi.

"Države trenutno i ne pokušavaju da ga upotrebe. Želimo da se češće sastaju i spremni smo da pomognemo tome. Upotreba nuklearnog oružja, ne daj Bože, dovela bi do izbijanja novog svetskog rata. Ne smemo da damo tome šansu", naglasio je turski predsednik.

Ranije je Si-En-En, pozivajući se na predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, javio da se šef CIA Vilijam Berns sastao u ponedeljak u Ankari sa direktorom ruske Spoljno-obaveštajne službe Sergejem Nariškinom kako bi razgovarao o pritvorenim američkim državljanima i nuklearnim rizicima. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj "nema šta da kaže" o sadržaju razgovora.

image