Rusija

Da li će nam se to Zelenski pretvoriti u bundevu? Zaharova ismejala Kirbijeve prognoze za Ukrajinu

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije komentarisala je izjavu koordinatora za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Džona Kirbija da SAD imaju rok do kraja godine pre nego što im postane veoma teško da nastave da podržavaju Kijev
Da li će nam se to Zelenski pretvoriti u bundevu? Zaharova ismejala Kirbijeve prognoze za Ukrajinu© Bulkin Sergey/news.ru

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je prokomentarisala izjavu koordinatora za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Džona Kirbija o vojnoj pomoći Ukrajini.

Naime, Kirbi je izjavio da "Sjedinjene Države imaju rok do kraja godine pre nego što im postane veoma teško da nastave da podržavaju Kijev, a kraj će uskoro".

"Bela kuća priznala da je teško da podrži Kijev bez odobrenja Kongresa. Sat će otkucati ponoć, a Zeluška će se pretvoriti u bundevu?", napisala je Zaharova na Telegramu.

Glasanje u Senatu o finansiranju Ukrajine održaće se najkasnije 11. decembra. Međutim, zbog političkih nesuglasica, moglo bi da bude odloženo.

Ranije je zamenik portparola Pentagona Sabrina Sing izjavila da SAD nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem u okviru odobrenog vojnog budžeta, ali da ta sredstva već ponestaju.

image