Rusija

Margarita Simonjan: Posada Il-76 je u poslednjim trenucima mislila na živote civila

I glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" tvrdi da iza napada na avion kojim su se prevozili zarobljeni ukrajinski vojnici stoji Kijev
Margarita Simonjan: Posada Il-76 je u poslednjim trenucima mislila na živote civilawww.globallookpress.com © Aleksander Polyakov

Avion i posada su naši, zarobljenici – njihovi, a oborili su ih oni, napisala je danas glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan na Telegramu, komentarišući pad avion Il-76, koji je oboren iznad Belgorodske oblasti. 

Simonjan je sa korisnima te mreže podelila spisak od 65 ukrajinskih vojnika, koji su se nalazili u avionu, a koji su svi poginuli kao rezultat napada.

Ona ističe da su ovaj spisak pre tri dana Ukrajinci dogovorili sa Moskvom i time indirektno potvrđuje ono što tvrde i ruski zvaničnici – Kijev je znao da će danas biti izvršena razmena zarobljenika, kao i tačnu putanju kretanja aviona. 

U jednoj drugoj objavi ona je ukazala na veliku hrabrost i požrtvovanost posade aviona, koja je, takođe, tragično stradala, ali koja je u poslednjim trenucima života "razmišljala o tome kako da spase ljude u selu (u koji je pao avion) i kako da od njih skloni avion koji je goreo". 

image