Rusija

Medvedev upozorio: Branićemo se od NATO-a balističkim i krstarećim raketama

Izuzetno opasno brbljanje na ovu temu se nastavlja jer zapadni zvaničnici imaju potrebu da skrenu pažnju birača i nekako opravdaju potrošnju od više milijardi na "Banderinu mrsku Ukrajinu", ocenio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Medvedev upozorio: Branićemo se od NATO-a balističkim i krstarećim raketama© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Stanovnici zapadnih zemalja treba da znaju da u slučaju da do rata Rusije i NATO-a zaista dođe, kako ih njihovi političari zastrašuju, ruska vojska će koristiti balističke i krstareće rakete sa specijalnim bojevim glavama za svoju odbranu, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Sunak, Šolc, Makron, norveški, finski, poljski i drugi lideri iz zemalja NATO-a poručuju da svojim građanima da moraju da budu spremni na rat sa Rusijom, iako je Moskva više puta govorila da ne planira sukob sa zemljama NATO-a i EU, naveo je Medvedev na Telegramu.

Izuzetno opasno brbljanje na ovu temu se nastavlja jer zapadni zvaničnici imaju potrebu da skrenu pažnju birača i nekako opravdaju potrošnju od više milijardi na "Banderinu mrsku Ukrajinu", ocenio je on.

"Zapad, umesto da te ogromne količine novca troši na rešavanje svojih socijalnih problema, finansira rat u zemlji koja poreskim obveznicima zapadnih zemalja nije bliska i čije stanovništvo se rastrčalo po Evropi i teroriše lokalno stanovništvo", precizirao je.

Upravo zbog toga lideri zapadnih zemalja gotovo svakodnevno plaše svoje građane ratom protiv Rusije, ističući da pomoć Ukrajini mora da se nastavi, a proizvodnja tenkova, granata, dronova i drugog naoružanja mora da se poveća, pojasnio je Medvedev.

"Ako se, ne daj Bože, desi takav rat, neće se odvijati po scenariju Specijalne vojne operacije. Neće se izvoditi u rovovima, neće se koristiti artiljerija, oklopna vozila, dronovi i oprema za elektronsko ratovanje", upozorio je Medvedev.

NATO je ogroman vojni blok, stanovništvo zemalja Alijanse čini skoro milijardu ljudi, a njihov ukupan vojni budžet može da dostigne više od bilion dolara, pojasnio je.

"Dakle, Rusija jednostavno neće imati izbora. Odgovor će biti asimetričan. Za zaštitu teritorijalnog integriteta naše zemlje koristiće se balističke i krstareće rakete sa specijalnim bojevim glavama. Ovo je zasnovano na našim doktrinarnim vojnim dokumentima i svima je dobro poznato", poručio je Medvedev.

Prema njegovim rečima, to će biti "ona ozloglašena apokalipsa, kraj svega".

Zato zapadni političari svojim biračima moraju da govore gorku istinu, a ne da ih tretiraju kao bezumne idiote, zaključio je i poručio da da građanima objasne šta će se zaista desiti, umesto što ponavljaju lažnu mantru o ratu sa Rusijom.

image