Rusija

"Lek je tačno pogodio metu": Medvedev o Šolcovoj i Sunakovoj reakciji na Putinov intervju

Održana je odlična lekcija iz ruske istorije, slušajući je, mnogi građani zapadnih zemalja prvi put su našli Ukrajinu na mapi sveta, naveo je bivši ruski predsednik
"Lek je tačno pogodio metu": Medvedev o Šolcovoj i Sunakovoj reakciji na Putinov intervjuwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Održana je odlična lekcija iz ruske istorije tokom intervjua ruskog predsednika Vladimira Putina sa američkim novinarom Takerom Karlsonom. Slušajući je, mnogi građani zapadnih zemalja prvi put su našli Ukrajinu na mapi sveta, naveo je zamenik predsednika Savet bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući reakcije zapadnih lidera na intervju.

"Dvojica najvećih političara našeg vremena - čudni Britanac Sunak i rasni Fric Šolc, počeli su da se takmiče u oceni intervjua ruskog predsednika Takeru Karlsonu. I to za njih nije tačno, argumenti nisu isti i ništa im se uopšte ne sviđa. Lek je precizno pogodio metu, pošto su neki lideri zapadnog sveta patili od dugotrajne dijareje", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je napomenuo da se državni vrh obično ne izjašnjava na temu intervjua svojih kolega iz drugih zemalja.

"Kao, nije to kraljevska stvar. Nikad se ne zna ko je šta rekao, lakše je sam dati izjavu nego komentarisati tuđe. Uostalom, svi državni lideri su ličnosti jednakog statusa, bar sa stanovišta međunarodnog prava", dodao je.

Medvedev je naglasio da će u bliskoj budućnosti, svi ti "Sunaci, Šolci, Makroni i ostali Bajdeni promeniti svoje zaprljane pelene i ispraviti svoja opuštena ramena, ali da će se njihova verbalna dijareja nastaviti".

"To je njihov glavni svakodnevni posao. Upravo to i predstavljaju svojim biračima. I u tome im nema ravnih", zaključio je Medvedev.

image