Svet

Skot Riter: Ako je Karlson za Hilari "koristan idiot" – ona je samo idiot

Američki novinar uradio je što je davno trebalo da urade zvaničnici SAD – da sednu i saslušaju predsednika Rusije Vladimira Putina, kaže bivši američki obaveštajac
Skot Riter: Ako je Karlson za Hilari "koristan idiot" – ona je samo idiotwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev

Američki novinar Taker Karlson ispoljio je više diplomatskih osobina tokom svog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, nego što je to učinila, na primer, bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton, koja je Karlsona nazvala "korisnim idiotom", ocenio je nakon intervjua bivši američki obaveštajac Skot Riter.

"Diplomatija je diplomatija. To je umetnost da sednete sa ljudima sa kojima se ne slažete i pokušate da postignete kompromis kako biste izbegli sukob", izjavio je Riter, te objasnio da u tom kontekstu kada je reč o Hilari Klinton u njoj nema ničega diplomatskog i da, ako je Karlson, kako je ona rekla, "koristan idiot", ona, za razliku od njega, nije koristan idiot, već samo idiot.

"Ona nije bila dobar predstavnik Sjedinjenih Država. Ne morate da se slažete sa Vladimirom Putinom da biste prepoznali potrebu da treba da sednete i da ga saslušate. Taker Karlson radi posao koji je trebalo da urade Entoni Blinken, Džozef Bajden i Hilari Klinton", zaključio je Riter.

image