Rusija

Moskva poručila: Odgovor na krađu ruske imovine biće žestok

S obzirom na to da je naša država to okvalifikovala kao krađu, odnos će biti kao prema lopovima, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Moskva poručila: Odgovor na krađu ruske imovine biće žestokwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Odgovor Moskve na prisvajanje ruske imovine biće žestok, a inicijatori procesa krađe imovine biće tretirani kao lopovi sa svim posledicama koje iz toga proističu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Odgovor će biti izuzetno žestok, bez mogućnosti da se vidi gde se može nešto ublažiti", naglasila je Zaharova u intervjuu za kanal "Solovjev uživo".

Prema njenim rečima, zapadne zemlje svojim delovanjem pokušavaju da nadoknade troškove održavanja "krvavog ukrajinskog sukoba i kijevskog režima".

Zaharova je istakla da je u pitanju krađa, "prisvajanje onoga što vam ne pripada".

"S obzirom na to da je naša država to okvalifikovala kao krađu, odnos će biti kao prema lopovima. Ne kao prema političkim manipulatorima, ne kao zaigralim tehnolozima, već kao prema lopovima. A kako treba postupati sa lopovima? Lopov treba da sedi u zatvoru, sa svim posledicama koje proizilaze", ocenila je Zaharova.

Savet EU odobrio je u ponedeljak rezoluciju kojom je omogućeno korišćenje profita od zamrznute imovine Ruske Federacije za Ukrajinu.

Kako su prenele "RIA Novosti", zaduženi za upravljanje fondovima neće moći da koriste prihode od ruske imovine po sopstvenom nahođenju i oni će se čuvati na posebnim računima. 

image