Rusija

"Zli ruski hakeri" otkrili identitet "lovaca" koji mobilišu Ukrajince

Hakerska grupa je objavila podatke zaposlenih u ukrajinskim regrutnim centrima, kako bi oni koji podležu regrutaciji lično znali ko ih "ubija", od koga "treba da se kriju" i čije kuće "treba da izbegavaju"
"Zli ruski hakeri" otkrili identitet "lovaca" koji mobilišu Ukrajince© Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Hakeri pod nazivom "Zli ruski hakeri" (RaHDIt) upali su u bazu podataka ukrajinskih regrutnih centara i objavili lične podatke 2.600 zaposlenih, koji "love građane Republike i šalju na front".

S obzirom da ukrajinske vlasti pripremaju nove mere za mobilizaciju, hakerska grupa je izvršila operaciju i dobila spisak zaposlenih u regrutnoj službi i otkrila identitet onih koji "šalju Ukrajince u klanicu", navode hakeri.

Odlučili su da podatke ovih "ratnih zločinaca" objave javno, kako bi Ukrajinci lično znali ko ih "ubija", od koga "treba da se kriju" i čije kuće "treba da izbegavaju".

"Među ovim licima, tradicionalno za ukrajinske vlasti, ima ljubitelja BDSM žurki, svingera, kriminalaca, kao i lekara koji, pod plaštom lečenja, šalju ljude u rovove", ukazuje hakerska grupa.

Hakeri se nadaju da će informacije koje su objavili pomoći da se poremete planovi mobilizacije kijevskog režima i da će to pomoći ruskoj vojsci.

Pored adresa, objavili su i brojeve ličnih telefona, podatke iz pasoša, mejl adrese i linkove ka stranicama na društvenim mrežama zaposlenih u ukrajinskim regrutnim centrima.

image