Rusija

Američka ambasada u Moskvi upozorava na terorističku opasnost, Simonjan: Nadam se da niste saučesnici

Predstavnici američke diplomatske misije u RF bi morali da podele informacije koje imaju sa ruskim službama, objasnila je glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja"
Američka ambasada u Moskvi upozorava na terorističku opasnost, Simonjan: Nadam se da niste saučesniciwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

U slučaju da ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi nije prenela ruskoj službi informacije koje ima o navodnoj terorističkoj opasnosti koja preti Moskvi 8. marta, kako je to navela na svom zvaničnom sajtu, onda je saučesnik u zločinu, poručila je glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan na Telegramu

Naime, ambasada SAD u Moskvi je upozorila na terorističku pretnju u ruskoj prestonici u narednih 48 sati, počevši od današnjeg dana.

"Nemili 'partneri'! Ako imate konkretne informacije, potrebno je da ih prosledite obaveštajnim službama. Nadam se da ste to uradili. Ako niste, to je saučesništvo", proučila je glavna urednica RT.

Ako je verovati američkoj ambasadi, dobili su informacije da ekstremisti uskoro planiraju napad na mesta većih okupljanja u Moskvi, uključujući i koncerte. Građanima SAD savetuju da izbegavaju okupljanja i gužvu u naredna dva dana. Više detalja nisu izneli.

image