Rusija

Neprirodno je: Rusko društvo ne želi neograničenu rodnu samoidentifikaciju

Amerika se ne samo grubo meša u unutrašnju politiku Rusije, već vrši pritisak na pravosuđe i grubo izvrće činjenice, ističe predsednik Komisije Državne dume za istragu mešanja stranih država u unutrašnje poslove Rusije Vasilij Piskarev
Neprirodno je: Rusko društvo ne želi neograničenu rodnu samoidentifikacijuGetty © Photo by Lisa Maree Williams

Pojedincima u ruskom društvu, čak i da imaju najrazličitije političke stavove, duboko su tuđe ideje neograničene rodne samoidentifikacije koje se nameću spolja, ističe predsednik Komisije Državne dume za istragu mešanja stranih država u unutrašnje poslove Rusije Vasilij Piskarev.

"Rusi ne žele da na silu uvode takve odnose u svoj svakodnevni život", naglašava Piskarev.

Prema njegovim rečima, upravo je uvođenje na silu kršenje ljudskih prava, sa kojim su već uveliko suočavaju građani SAD koji se pridržavaju tradicionalnih pogleda na porodicu.

"Ali Stejt department nema ništa da kaže kako bi njih zaštitio", dodaje.

Amerika se ne samo grubo meša u unutrašnju politiku Rusije, već vrši pritisak na pravosuđe i grubo izvrće činjenice, dodaje on.

Naime, pomoćnik američkog državnog sekretara Džim O'Brajen smatra da proglašenje međunarodnog LGBT društvenog pokreta kao ekstremističke organizacije "ozbiljno podriva zaštitu ljudskih prava i ugrožava slobodu izražavanja svih Rusa", kako je objavila američka ambasada u Moskvi na društvenim mrežama.

"Država se ne meša u lični život ove grupe ljudi, već preduzima mere da zaštiti društvo od agresivnog nametanja netradicionalnih porodičnih odnosa, promocije pedofilije i širenja ideja o promeni pola i seksualnim devijacijama među decom", ističe Piskarev u saopštenju.

Odluka Vrhovnog suda Rusije izdvaja ekstremiste iz opšte mase ljudi koji se pridržavaju netradicionalne seksualne orijentacije, a uporni pokušaji promovisanja ekstremističke agende imaju za cilj podrivanje ruske državnosti i rušenje duhovnih osnova društva, objašnjava on.

Mediji i nevladine organizacije koje kontroliše Zapad odmah su obojili svoje logotipe u dugine boje, ispunjavajući komande iz Vašingtona i Brisela, ali njihovi čitaoci su masovno prekinuli da ih prate na društvenim mrežama, dodaje on.

image