Rusija

Nastavlja se rusko napredovanje na avdejevskom pravcu

Ruska vojska je u tom pravcu zauzela još povoljnije položaje nastavivši da sprovodi ofanzivu nakon zauzimanja tog grada
Nastavlja se rusko napredovanje na avdejevskom pravcu© Bulkin Sergey/news.ru

 Ruska vojska je zauzela povoljnije pozicije na avdejevskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ruska vojska je u Avdejevskom pravcu zauzela još povoljnije položaje nastavivši da sprovodi ofanzivu nakon zauzimanja tog grada. Takođe, u tom pravcu su gađani položaji pet ukrajinskih brigada i to u mestima Očertino, Novoselovko, Torecka i Novogrodovka u Donjeckoj Narodnoj Republici", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ruska vojska odbila dva napada ukrajinskih jurišnih aviona u rejonima naselja Družba i Šumi, kao i sedam kontranapada četiri brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Berdiči, Tonenki, Pervomajski, Orlovka, Petrovski i Severni u DNR.

Tokom borbe, ruska vojska je pogodila artiljerijski sistem američke proizvodnje M777, borbeno vozilo RM-70 "vampir" češke proizvodnje i protivbaterijski radar AN/TPK-48 američke proizvodnje.

U južnodonjeckom pravcu ruska vojska je odbila jedan napad Kijeva i nanela gubitke ukrajinskoj vojsci.

"Kijev je ostao bez 140 vojnika, a onesposobljeno je i jedno vozilo 'strajker'. Ruske snage uništile su i ukrajinski raketni sistem S-300 i skladište municije za tri ukrajinske brigade koje su razmeštene u blizini mesta Stepovo u Zaporoškoj oblasti", dodaje se.

image