Rusija

Svetski omladinski festival nastavljen u 30 ruskih regiona: Otvorena pozornica u Lugansku

Danas je u Lugansku počeo regionalni program Svetskog omladinskog festivala
Svetski omladinski festival nastavljen u 30 ruskih regiona: Otvorena pozornica u Lugansku© РТ Балкан

Nakon završetka glavnog programa Svetskog omladinskog festivala počele su regionalna dešavanja u 30 delova Rusije, između ostalog i u Luganskoj Narodnoj Republici, javlja dopisnik "RIA novosti".

Ceremonija otvaranja regionalnog dela festivala održana je u Luganskom akademskom ruskom dramskom pozorištu "Pavel Luspekajev".

Svečanosti je prethodila povorka u kojoj je učestvovalo više od hiljadu mladih iz LNR, kao i 20-tak mladih iz 15 zemalja. 

Među njima su gosti iz Perua, Kolumbije, Nemačke, Angole, Namibije, Kirgistana i drugih zemalja. 

"Danas je u Lugansku održano otvaranje regionalnog programa Svetskog omladinskog festivala. Došli su mladi, talentovani ljudi iz celog sveta, a mi ih danas upoznajemo, predstavljamo našu omladinu. Imaće sadržajan četvorodnevni program", rekla je ministarka za mlade i za regionalnu politiku, Julija Veličko.

Predsednik LNR Leonid Pasečnik pozdravio je učesnike festivala, a u razgovoru sa mladima istakao je da je republika ponosna što je postala jedna od 30 oblasti u zemlji koje primaju strane goste iz celog sveta.

"Omladina LNR upoznaće goste sa našom zemljom, njenom istorijom i kulturom, tradicijom i privrednim potencijalom. Naši gosti će svojim očima videti veliku obnovu i razvoj koji je započeo u našem regionu nakon ponovnog ujedinjenja sa Rusijom", rekao je on. 

Na festivalu u Sočiju učestvovalo je više od 30.000 ljudi, od kojih je polovina došla iz inostranstva. Gosti su postavili svetski rekord za najmešovitije kolo prijateljstva, u kome su učestvovali predstavnici 73 nacije iz 150 zemalja sveta.

image
VV inauguration
banner