Rusija

Daglas Makgregor: CIA i MI6 bi mogle biti umešane u teroristički napad

Penzionisani američki pukovnik je rekao da nema odgovor na pitanje da li su napadači povezani sa Islamskom državom (ISIS)
Daglas Makgregor: CIA i MI6 bi mogle biti umešane u teroristički napad© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Makgregor sugerisao je da su zapadne obaveštajne agencije – CIA i MI6 – mogle da budu umešane u teroristički napad na "Krokus siti hol" u Moskovskoj oblasti i da su napadači povezani sa elementima koji se bore na strani Ukrajine.

Prema njegovim rečima, navodni učesnici terorističkog napada su "direktno povezani sa muslimanskim elementima koji se bore na strani Ukrajine", prenose "RIA Novosti".

"Nema sumnje da su MI6 ili CIA bili umešani", napisao je Makgregor na društvenim mrežama.

Uz to, penzionisani pukovnik je rekao da nema odgovor na pitanje da li su napadači povezani sa Islamskom državom (ISIS).

Mekgregor nije pružio nikakve dokaze za svoje reči, navodi ruska agencija.

Tokom terorističkog napada u Moskvi koji se juče dogodio u tržnom centru i koncertnoj dvorani "Krokus siti", prema podacima Istražnog komiteta, do sada su poginule 133 osobe, među kojima i troje dece.

Ranjeno je 150 osoba, odnosno 140 prema podacima ministarstva zdravlja, a procenjuje se da bi broj žrtava u narednim satima mogao da bude još veći.

image