Rusija

Simonjan o američkoj politici: Nikada ne drže obećanja

Danas su nešto potpisali, sutra su to već povukli – to je politička etika SAD, kaže Margarita Simonjan
Simonjan o američkoj politici: Nikada ne drže obećanjawww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Ako želiš da znaš šta se tačno neće desiti u naredne četiri godine, slušaj šta će za taj period da obeća kandidat za predsednika SAD, rekla je danas Margarita Simonjan, glavna i odgovorna urednica "Rasija sevodnja" za televiziju Rusija 1.

"To je norma u njihovom životu, oni nikada ne drže obećanja", prokomentarisala je ona i podsetila na obećanja koja su bila data bivšem predsedniku SSSR-a Mihailu Gorbačovu da se NATO neće širiti na istok, kao i na neka druga, poput onog koje je dao bivši američki predsednik Donald Tramp da će se Vašington sprijateljiti sa Moskvom, ali i na obećanja još jednog bivšeg američkog lidera, Baraka Obame, da će zatvoriti bazu Gvantanomo na Kubi.

"To je drugačija politička etika, drugačiji način komunikacije sa sopstvenim biračkim telom. Možete reći šta god želite, štaviše, možete čak i potpisati šta god želite. Danas si nešto potpisao, sutra si već povukao. Koliko puta su to uradili pred našim očima?", rekla je Simonjan.

Glavna urednica "Rasija sevodnja" podsetila je i na ogromnu količinu eksploziva koje su Amerikanci bacili ranije na Vijetnam i istakla da je u pitanju više eksploziva nego što je bilo bačeno na Evropu za vreme celog Drugog svetskog rata.

"To je istorijska činjenica. Oni (Amerikanci) od tada nisu postali bolji. Štaviše, moguće je da su postali gori", zaključila je.

image
VV inauguration
banner