Rusija

Duma Rusije: Iza napada na "Krokus siti" stoje Vašington, London i Kijev

Oni koji su organizovali teroristički napad nadaju se da će time izazvati podelu u našem društvu, kaže Vjačeslav Volodin
Duma Rusije: Iza napada na "Krokus siti" stoje Vašington, London i Kijevwww.globallookpress.com © Alexey Belkin

Iza terorističkog napada na "Krokus siti" stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin, komentarišući nedavni napad na tržni centar "Krokus siti" kod Moskve, u kojem je poginulo više od 130 ljudi.

"Teroristi i oni koji stoje iza njih – krvavi režim Ukrajine, Vašingtona, Brisela, nadaju se da će ovakvim terorističkim napadima uspeti da podele naše društvo, poseju razdor i neprijateljstvo na međunacionalnoj osnovi. Zato, kolege, moramo učiniti sve da ih sprečimo da dođu do cilja. Moramo učiniti sve da postanemo još jači", rekao je Volodin.

Kako kaže, "u društvu danas postoji velika konsolidacija", i mora se uraditi sve kako bi ona bila još veća.

"Naši momci su u rovovima, bore se na prvoj liniji (fronta), ali bitno je da je i pozadina jaka. Važno je da tu postoji podrška. I zato hajde da pristupimo (ovome svemu) odgovorno, da analiziramo sve probleme koji su isplivali na videlo, da razgovaramo o tome zajedno sa Vladom, našim kolegama iz Saveta Federacije, i da zajedno sa regionima osmislimo rešenje", rekao je predsednik Dume.

image
VV inauguration
banner