Rusija

Duma naredila pojačanje bezbednosnih mera usled pretnje od terorizma

Moskva intenzivno radi na jačanju bezbednosnih mera nakon nedavnog terorističkog napada i usled postojanja pretnje od izbijanja novih
Duma naredila pojačanje bezbednosnih mera usled pretnje od terorizmawww.globallookpress.com © Cao Yang

Predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin naložio je na današnjoj sednici komitetima za kulturu i za bezbednost da pojačaju bezbednosne mere na kulturnim događajima i mestima na kojima se u isto vreme okuplja veliki broj ljudi.

Cilj je, kako je objasnio, da se obezbedi sigurnost građana, budući da je, kao što su to juče rekli iz FSB-a, na snazi opasnost od novih terorističkih napada. 

Ruske bezbednosne službe juče su, takođe, upozorile da je primećen veliki broj poziva iz Ukrajine koji su upućeni tinejdžerima iz Rusije, kojima se predlaže da,uz novčanu naknadu, izvode terorističke napade.

Podsetimo, nakon terorističkog napada 22. marta u Moskvi, u kojem je poginulo više od 130 ljudi, FSB je saopštio da se iza napada kriju Kijev, London i Vašington. Napad su izveli radikalni islamisti, obučavani na Bliskom istoku, ali se još ne zna ko je tačno naručio terorističku akciju.

Moskva je obećala da će sve umešane, bez obzira na to ko su oni, stići ruska osveta.

image