Rusija

Ukrajinci ponovo udarili na Belgorodsku oblast: Više od 50 napada za 24 sata

Iz Ukrajine je ispaljeno najmanje 38 granata na osam opština u regionu, a bilo je i 13 napada dronom
Ukrajinci ponovo udarili na Belgorodsku oblast: Više od 50 napada za 24 sata© Tanjug/Belgorod Region Governor Vyacheslav Gladkov Telegram channel via AP

Ukrajinska vojska je u protekla 24 sata napala Belgorodsku oblast više od 50 puta, jedan civil je poginuo, četiri osobe su povređene, među kojima i dete, javio je guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

Guverner je objavio informaciju o udarima Oružanih snaga Ukrajine 29. marta.

Iz Ukrajine je ispaljeno najmanje 38 granata na osam opština u regionu. U regionu je bilo 13 napada dronom. Pored toga, u okrugu Koročanski otkriveni su fragmenti eksplozivnog predmeta, koji će u bliskoj budućnosti ukloniti jedinica Ministarstva odbrane radi uništavanja, dodao je Gladkov.

U petak je jedan muškarac poginuo, a četiri osobe su povređene. Tokom dana konstatovana je šteta u šest stambenih zgrada, dva objekta, 35 domaćinstava i 14 vozila.

"Belgorod su napale ukrajinske Oružane snage bespilotnim letelicama. Dron se srušio na stambenu zgradu. Od posledica eksplozije, nažalost, poginuo je muškarac. Tri osobe su povređene. Treća žrtva je dvanaestogodišnja devojčica. Iznad sela Solncevka, Varvarovka, Petrovka i Ščetinovka, bila je jedna neprijateljska bespilotna letelica koja je oborena. Na selo Žuravlevku ispaljeno je 15 artiljerijskih granata", napisao je Gladkov.

On je dodao da su u regionu Borisova na periferiji sela Bogun-Gorodok iz kvadrokoptera bačene četiri eksplozivne naprave. U gradskom okrugu Grajvoronski, kako je naglasio guverner, granatiranje se nastavlja.

U protekla 24 sata u okrugu je povređena jedna osoba koja je hospitalizovana. U Grajvoronu i selu Gora-Podol takođe je bilo razaranja.

Od 11. aprila 2022. godine uspostavljen je visok (žuti) nivo opasnosti od terorizma širom Belgorodske oblasti. Potreba za uvođenjem režima izazvana je zaoštravanjem situacije na ukrajinsko-ruskoj granici i pojačanom aktivnošću ukrajinske vojske u pograničnim oblastima. Dužina ukrajinske granice sa Belgorodskom oblašću je 350 kilometara.

image