Rusija

Medvedev: Ukrajina je uveliko teroristička država

Bivši predsednik Rusije je rekao da se Ukrajincima nikada neće suditi u međunarodnim sudovima, čak i ako se dokaže da stoje iza terorističkog napada u okolini Moskve
Medvedev: Ukrajina je uveliko teroristička državawww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Ukrajina je uveliko teroristička država koja slobodno ubija svoje građane, ali i strance, bez posledica. Ubija ih po gradovima, rovovima, pa čak i po zatvorima. To je jasno čak i senilnima što u velikim patikama, kako se ne bi srušili, šetaju po travnjaku Bele kuće, napisao je Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti pozvao je na "razbijanje" umešanih u teroristički napad u "Krokus siti holu", kao što je to uradilo Ministarstvo državne bezbednosti SSSR-a posle Drugog svetskog rata, kao i na "eliminaciju njihovih lidera kada se za to pruži prilika".

Medvedev je dodao da, čak i ako se pronađe dovoljno dokaza da ukrajinske formacije ili vlasti stoje iza terorističkog napada u "Krokus siti holu", njima niko neće suditi i da je nerealno da se takva odluka progura u UN.

"Ako se dobije dovoljno dokaza da je iza terorističkog napada stajala ološ poput Azova, Budanova ili Zelenskog, njima se, naravno, neće suditi u Međunarodnom krivičnom sudu. Oni svojima ne sude. A takvu odluku je nemoguće izgurati unutar Saveta bezbednosti zbog rusofobičnog konsenzusa i veta anglosaksonaca. Pa, šta da se radi? Eliminisati lidere kada se za to ukaže prilika", dodao je Medvedev.

image