Rusija

"Potpune laži": Zaharova demantovala tvrdnje da je Amerika upozorila Rusiju na napad u "Krokusu"

"Vašington post" je u utorak objavio, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, da su ruske vlasti primile "veoma specifično" upozorenje da bi popularno mesto u okolini Moskve moglo da bude meta terorista
"Potpune laži": Zaharova demantovala tvrdnje da je Amerika upozorila Rusiju na napad u "Krokusu"© Photo by EuropaNewswire/Gado/Getty Images

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova demantovala je tvrdnju "Vašington posta" da su SAD dve nedelje pre tragedije upozorile Rusiju da bi teroristi mogli da napadnu koncertnu dvoranu "Krokus sitija", nazvavši je "potpuno lažnom".

"Vašington post" je u utorak objavio, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, da su ruske vlasti primile "veoma specifično" upozorenje da bi popularno mesto u okolini Moskve moglo da bude meta terorista.

Obaveštenje je, navodi list, stiglo dan pre nego što je američka ambasada u Moskvi 7. marta upozorila Amerikance u Rusiji da izbegavaju javna okupljanja narednih 48 sati zbog pojačane pretnje od terorizma.

Govoreći na brifingu za novinare, Zaharova je odbacila izveštaj, ističući da se Moskva "odavno navikla na američke dezinformacije".

"Zaista bih voleo… da dobijem dokaz o ovoj temi od SAD. Odnosno, kome su i kada dali ove podatke?" dodala je Zaharova.

image