Rusija

Belgorod i dalje na meti kijevskog režima: Ruska PVO oborila 10 raketa ispaljenih iz "vampira"

Guverner Vjačeslav Gladkov naveo je da je u Belgorodu, nakon napada Oružanih snaga Ukrajine, konstatovana šteta na 12 stambenih zgrada, kao i da su razbijeni prozori na dečjoj klinici
Belgorod i dalje na meti kijevskog režima: Ruska PVO oborila 10 raketa ispaljenih iz "vampira"www.globallookpress.com © Stringer/NEWS.ru

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su jutros 10 ukrajinskih raketa ispaljenih iz sistema RM-70 "vampir" iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Rano jutros 6. aprila zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na objekte na teritoriji Ruske Federacije višecevnim raketnim sistemom RM-70", navodi se u saopštenju.

Guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da je u Belgorodu, nakon napada Oružanih snaga Ukrajine, konstatovana šteta na 12 stambenih zgrada, kao i da su razbijeni prozori na dečjoj klinici.

Vazdušna opasnost u Belgorodu i Belgorodskoj oblasti, koja je trajala sat, ukinuta je, saopštilo je na Telegramu regionalno odeljenje Ministarstva za vanredne situacije.

Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama.

Oružane snage Ukrajine redovno granatiraju Belgorodsku oblast.

Od 11. aprila 2022. godine uspostavljen je visok (žuti) nivo opasnosti od terorizma širom Belgorodske oblasti, zbog zaoštravanja situacije na rusko-ukrajinskoj granici i pojačane aktivnosti ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

image